За любовта е писано и казано много. Ако сте сладкодумни, винаги може да плените половинката си с думи, но много по-често любовта има нужда от действия и мили жестове, които да я затвърдят. Те значат много повече от всякакви думи.

Днес споделяме с вас 9 малки жеста, които могат да изразят любовта ви и без думи:

1. Осигури малко почивка на партньора си

След напрегнат ден всеки има нужда от малко почивка и от време, за да превключи на друга вълна. Вместо веднага да засипеш половинката си със задължения, остави го малко да си почине и да отдъхне. Остави го сам, ако трябва. По този начин конфликтите ви ще намалеят.

2. Бъди добър слушател

Ако тя иска да ти разкаже нещо, за което нищо не знаеш, не я прекъсвай и не ѝ казвай, че не те интересува. Понякога момичетата имаме нужда да говорим за незначителни неща – за някоя новина, която сме чули, за сезонните намаления, за това каква книга сме започнали да четем или да ти покажем какво сме си купили. Не се нервирай в такива моменти, защото това е един от начините да разпуснем. Бъди мил и прояви любопитство към темата.

3. Не му забранявай да се вижда с приятелите си

Когато имаш връзка, последното нещо, което би искала, е да превърнеш партньора си в твоя собственост. Всеки човек има нужда от лично пространство и време, което да прекарва с приятелите си или с хобито си. Така че следващия път, когато приятелят ти иска да прекара време с тайфата, не се сърди. Не е здравословно за връзката ви да прекарвате цялото ви свободно време заедно. Вместо това постъпи зряло и му позволи да се позабавлява с приятелите си.

4. Обърни внимание на това, което ѝ харесва

Щастието е сбор от много малки неща. Може би да запомниш кои са любимите ѝ бонбони или плодове не е голяма работа, но ако ѝ ги донесеш след работа, тя ще грейне от радост. Същото се отнася и за малките жестове, като това да измиеш чиниите или да не си мяташ чорапите във всички ъгли на стаята. В крайна сметка малките неща могат да ни направят много щастливи.

5. Прави комплименти

Момичетата не са единствените, които обичат комплиментите. И мъжете обичат да чуват похвали или комплименти за това колко добре изглеждат. Така че не се колебай да казваш на приятеля си колко е привлекателен, колко добре му стои новата риза или дори колко яки са новите му чорапи. Такъв дребен коментар може да оправи целия му ден и да го радва дори седмици наред.

6. Мечтайте заедно

Палми, море, коктейли... кой не си мечтае за подобна ваканция? Така че, ако посред зима приятелката ти се върне с нова лятна шапка, рокля или бански, не се ядосвай и не ѝ казвай, че това са пари на вятъра, защото има толкова много време до лятото. Вместо това помечтай заедно с нея за предстоящата ви ваканция.

7. Бъди и любовница, и приятелка, но не и тиранична господарка

Критики, намусени физиономии, мрънкане и постоянни съвети не са неща, които мъжете искат от приятелката си (за протокола – жените също не търсят такива неща от партньорите си). Остави го да бъде самостоятелен, ти не си му майка. Не му давай съвети как да оправи нещо (ако ти самата нищо не разбираш от това), остави го сам да избира дрехите си и сам да реши каква мелодия да сложи на телефона си. Никой няма нужда да му дават акъл постоянно.

8. Гответе заедно

Ако имате време, впуснете в едно кулинарно приключение, което ще ви сближи и вероятно ще ви накара да се позабавлявате. Изберете нещо необичайно, но не прекалено сложно. Направете списък, отидете на пазар и сгответе заедно. Най-важното е да бъдете екип, а не само единият да готви, а другият да се мотае в кухнята. Освен това е важно да не се нервирате, ако не се получи точно така, както се очаквали. Ако пък нямате време за кулинарни приключения, просто следващия път, когато я видиш да готви, предложи ѝ помощта си.

9. Не се ядосвай на недостатъците на другия

Всички сме толкова различни и никой от нас не е перфектен. Ако тя често забравя да сложи сол или той хвърля кърпата си на леглото и забравя да я закачи след това, няма причина да се ядосваш. Ако искаш да имаш хармонична връзка, трябва да подминаваш тези дреболии. Вместо постоянно да му правиш забележки, приеми, че всеки си има малки недостатъци. С такава философия се живее много по-лесно.