След серия от експерименти и опити, психолозите Александър Тодоров и Джанин Уилис от Принстън установяват, че ни трябва само една десета от секундата, за да си съставим мнение за човека срещу нас. Само един поглед върху лицето му ни е достатъчен! Жените обаче не се спираме до тук – след това набързо преценяваме дрехите, прическата, тялото и други, на пръв поглед незабележими черти.

Какво точно забелязваме? Е, днес ще помогнем на мъжката половина и ще ви разкрием 9 неща, които жените забелязват у мъжете и които правят добро впечатление.

1. Дрехите

Разбира се, едно от първите неща, които забелязват жените, са дрехите на мъжа. За тях има 3 основни правила:

Спретнатост: Стар, раздърпан пуловер, леке върху ризата и дънки, които изглеждат така, сякаш никога не са прани, определено не са в полза на мъжа.

Уместност: Мъж, носещ смокинг на плажа, ни изглежда също толкова нелепо, колкото мъжа, отишъл на театър по шорти. Първата ситуация може да е забавна, но втората ни показва, че този човек не разбира нищо от етикеция и не е достатъчно добре възпитан. Никоя истинска жена няма да обърне внимание на такъв мъж.

Стилът: Мъжът определено получава бонус точки, ако се облича стилно. Разбира се, всяка от нас има различно виждане за стил, но повечето ще се съгласим, че мъжете в добре ушити костюми изглеждат страшно секси. Докато онези, които носят анцузи с официални обувки, имат минимален шанс. Колкото до горните две снимки - бихме сме обърнали след Райън Гослинг, ако го разпознаем, но това му облекло не би ни впечатлило на улицата.

Ако не сте много на ти с модата, винаги можете да попитате за съвет жената до вас, ние обичаме да даваме съвети на половинките си и дори да избираме дрехите им от време на време.

И така, дрехите са изключително важни, дори по-важни, отколкото си мислите. Според няколко проучвания дрехите, които носим, могат да влияят на представянето ни, на поведението, на начина ни на мислене, на нивата на хормоните и на сърдечния ни ритъм!

2. Прическата

Дълга или къса, права или къдрава, руса, кестенява, черна, леко прошарена или пънкарско синьо-зелена – за всеки влак си има пътници! Всяка жена има свои предпочитания, но общото при всички е, че предпочитаме чистата и спретната прическа. Под „спретната“ имаме предвид косата му да е виждала гребен в близкото минало, ако това е необходимо, разбира се – на Вин Дизел и Скалата им е позволено да не се решат.

3. Походката и стойката

Енергичната и уверена походка привлича жените, защото тя излъчва амбициозност, самочувствие и просперитет. Такава походка ни подсказва, че той вярва в себе си и знае какво прави с живота си. Това, разбира се, може да не е така, но това е първото ни впечатление.

Мъж, който постоянно гледа към земята, стои прегърбен и едва повдига краката си, подсъзнателно ни изглежда като човек с проблеми. Мислим си, че вероятно това не е най-успешният период от живота му и едва ли би ни направил щастливи, тъй като, така или иначе, има куп затруднения.

4. Физиката

Повечето жени харесват мъжки тела от типа „обърнат триъгълник“: широки рамене, тесен ханш и стегнат корем. Този тип тяло ни показва, че мъжът е силен, издръжлив и в добро здравословно състояние – той би могъл да ни защити.

Според една теория (или по-скоро – множество вицове) мъжете напълняват, когато се оженят, защото съпругите им ги хранят по-добре и в по-големи количества, за да станат по-дебели и по-непривлекателни за останалите жени. Всъщност проучванията показват, че щастливият брак води до покачване в килограмите и на двамата партньори, така че надебеляването е взаимно.

5. Обувките

Обувките често са подценявани от мъжете, а не бива. Много жени придават същата важност на обувките, колкото и на останалата част от облеклото. Скъсаните, мръсни или прашни обувки ни подсказват, че техният притежател е немарлив и не обръща внимание на начина, по който изглежда. Тази немарливост най-вероятно ще си проличи и в други области от живота му.

Чорапите, които се поддават над обувката, също са важни. Някои мъже имат навика да не носят чорапи, което би било доста странно в определени официални ситуации. Старите или пък хавлиени бели чорапи със сигурност правят много лошо впечатление. Черните чорапи са сигурен вариант, а най-добре е да заложите на стилни с интересен дизайн. Забавните чорапи пък показват младежки дух, чувство за хумор и способността да не се взимаш много на сериозно, което е огромен плюс.

Оказва се, че можеш да разбереш много за един човек от обувките и чорапите му, така че обръщайте внимание и на тази част от облеклото.

6. Изражението на лицето

Темата за това какви черти на лицето са привлекателни за жените, е твърде дълга и сложна – колкото жени попитаме, толкова отговори ще получим. Общото при жените обаче е, че винаги забелязваме изражението на лицето и то е изключително важно за преценката ни.

Стиснатите устни показват строгост и сериозност. Неспокойният, блуждаещ поглед показва неискреност. Малките бръчици около очите ни подсказват, че мъжът обича да се смее и най-вероятно има чувство за хумор.

Жените намират мистериозните мъже за сексапилни, харесват вежливите и приветливите, но според проучванията най-важното за сериозна и дълготрайна връзка е чувството за хумор! Жените просто не можем да устоим на мъж, който успява да ни разсмива.

7. Аксесоарите

Изборът на аксесоари също ни разкрива много за характера на даден мъж. Ако те са много, това показва, че той обича вниманието и държи да направи силно впечатление на околните. Ако аксесоарите са добре подбрани, такива мъже веднага се издигат в очите на купонджийките, които търсят забавление.

Ако обаче мъжът не носи аксесоари, това не означава, че е скучен, а че има по-умерен характер. Такива мъже не държат да привличат вниманието. У дамите, които търсят нещо по-сериозно, най-добро впечатление прави стилният часовник.

8. Ръцете

Друга част, на която жените обръщат внимание, са ръцете, дори и да ги поглеждат само за малко. Жените предпочитаме мъже с чисти ръце с дълги пръсти и добре оформени къси нокти.

Изгризаните нокти ни подсказват, че този човек е нервен и неуверен в себе си. Зле оформените нокти – дълги или с различна дължина, или такива с мръсотия под тях, оставят впечатлението, че човекът е немарлив. Ръцете могат да ни покажат и дали мъжът се занимава с тежка физическа работа и дали е свободен – ако има халка на безимения пръст, няма смисъл да му обръщаме повече внимание.

9. Задникът

Какво си мислите, че само мъжете обръщат внимание на тази част от човешкото тяло? Нищо подобно! Според специалистите жените също обръщат внимание на задните части на срещуположния пол. Стегнатият и добре оформен задник е признак за активен начин на живот и добра физическа форма. Освен това изглежда страхотно във всякакви панталони. Така че и ние се обръщаме след някои господа, просто го правим по-незабележимо.