От причиняване на провиснали гърди, дразнене на кожата и линии, които оказват натиск около тялото до струващи много пари, сутиените може да не са толкова безобидни, колкото изглеждат. Независимо дали са повдигащи, дантелени, спортни или такива без презрамки, всички те имат различни нива на дискомфорт. Социалните норми и нашите собствени навици може да ни накарат да носим сутиен ежедневно, но изглежда, че понякога правилата могат да бъдат нарушени за ваш собствен комфорт.

Решихме да разгледаме този красив, но спорен проблем от друг ъгъл, и ето какво открихме по темата.

1. Вече няма пот под гърдите

Горещите дни са хубави, докато не започнете да усещате неудобна пот под гърдите. В този случай носенето на сутиен може да влоши ситуацията - просто ще втрие неприятната влага в кожата ви. Вместо това, ако не носите сутиен и оставяте кожата си да диша, влагата прости ще се изпари, като ви създава свежо и приятно усещане.

2. Също така може да помогне да изчистите кожата си

Освен това, оставяйки мръсотията и потта да се натрупват под сутиена, рискуваме да развием инфекция или акне. Това е изключително важно през горещите сезони, когато се потим повече от обикновено. Стегнатите презрамки на сутиена, напоени с пот, също могат да причинят обриви. Не е необходимо бактериите да растат. По-добре е просто да премахнете нещото, което ги причинява!

3. Спомага за естествената форма на гърдите

Въпреки че носим сутиени в подкрепа на гърдите си, те не играят толкова полезна роля в дългосрочен план. В действителност сутиените правят гърдите провиснали, показва проучване. Не трябва да се „отказват“ от гравитацията медицински, психологически или анатомично. Така че свалянето на сутиена ви ще бъде полезно както за здравето, така и за красотата.

4. Може да направи гърдите ви по-силни

Бидейки свободни от изкуствена опора, гърдите са свободни да развиват собствена мускулна тъкан! Това означава, че няма да се нуждаят от друга подкрепа освен тяхната собствена. Те използват гръдните мускули, за да пресъздадат тази тъкан и след това са в състояние да устоят на гравитацията. По този начин, докато работят, можете да се насладите на красивата им закачлива форма!

5. Спестява ви пари

Повечето сутиени са скъпи. Супер модерните сутиени от популярните марки са още по-скъпи. Намирането на такъв, който да ви пасне, да ви осигури приятна поддръжка и да не ви причинява никакъв дискомфорт е дълга и сложна задача. Въпреки това, да не носите сутиен е безплатно!

6. Това ще ви освободи от онези линии на натиск около тялото ви

Независимо колко добър или скъп е сутиенът ви, винаги има шанс той да остави някои линии на натиск около гърдите ви. През повечето време тези белези болят и причиняват дискомфорт и искате да ги премахнете възможно най-бързо. Е, в случая неносенето на сутиен означава, че няма да има страдание.

7. Ще ви осигури комфорт през целия ден

Повечето жени познават огромното удоволствие от свалянето на сутиен след дълъг ден. Веднага след като това се направи, идва сладкото чувство на свобода. Сутиените могат да бъдат различни, но усещането винаги остава едно и също. Но изглежда, че няма нужда да страдате през целия ден. Вместо това можете да се насладите на това чувство през целия ден.

8. Може да помогне за подобряване на кръвообращението ви

Сутиените също могат да ограничат лимфната циркулация около гърдите. Лимфата е важна течност в нашето тяло, тъй като помага да се премахнат бактериите и анормалните клетки. Премахването на сутиена ще стимулира нейния поток, осигурявайки мускулна тъкан и ще ви помогне да поддържате кожата си стегната. Носенето на сутиен не е вредно, но да дадете на тялото си любов, като не го носите, определено си заслужава.

9. Авантюристично е

Неносенето на сутиен може да изглежда лудо за някои от нас. Но от друга страна, това може да се приеме като вълнуващо начало на нови преживявания. Премахването на такъв важен, но невидим предмет от гардероба може да ви помогне да подправите деня си (или може би дори целия си живот). Със сигурност, отнема време, за да свикнете, но живеем само веднъж, нали?

Кога е необходимо да носите сутиен?

Възможно е да възникнат ситуации, когато носенето на сутиен е необходимо, например докато спортувате. Неносеното му по време на интензивна физическа активност може да бъде опасно за гърдите, тъй като може да причини увреждане на тъканите, болка и дискомфорт. Така че в този случай е необходим добър спортен сутиен, който да поддържа добре гърдите.

Носите ли сутиени често? А бихте ли се отказали от тях?