Независимо дали обичаш зимата, или едва я търпиш, ще трябва да се пригодиш навиците си към външните температури.

Днес ще ти споделим няколко съвета за по-бърз грим и сияйна кожа през зимните месеци:

1. Грижата за кожата

Всичко, от което се нуждае кожата ти (хидратиране, почистване и т.н.), може да отнеме доста време сутрин. Вместо да губиш ценни минути сутрин, когато никак не ти се става от топлото легло, подхрани кожата си вечер. По този начин кожата ти ще абсорбира всички състави по-добре. Хидратирането е особено важно през зимата, защото студеното време влошава състоянието на сухата кожа.

2. Грижа за устните

Въпреки че е много изкушаващо постоянно да облизваш сухите си устни, в никакъв случай не го прави, защото състоянието им ще се влоши. Винаги дръж балсам за устни под ръка и го използвай често.

3. Несесер за спешни случаи

Сутрин може да нямаш време за гримиране и в такива случаи идва несесерът за спешни случаи. В него сложи само най-важните продукти и ако закъсняваш сутрин – грабвай го и бягай за работа.

4. Червеното червило

Ако нямаш време, а не можеш да избереш между розово и червено червило, избери червеното. То отива на всяко облекло и е на мода през всеки сезон. Винаги трябва да държиш едно червено червило в чантата си.

5. Оформи прическата си от предния ден

Ето още един трик за спестяване на време. Предния ден измий косата си, изсуши я и после я стилизирай. На следващия ден, освен ако нямаш предвид някоя много засукана прическа, просто среши косата си и си готова.

6. Сух шампоан

Вероятно поне веднъж ти се е случвало да искаш да измиеш косата си, но да нямаш никакво време. Не се чувстваш комфортно, защото косата ти изглежда без обем и е вече леко мазна, но няма какво да направиш. Всъщност има – използвай сух шампоан. С него косата ти ще изглежда по-добре, а не отнема почти никакво време.

7. Не се страхувай от студената вода

Да, самата мисъл за студена вода ни е неприятна през зимата, но се опитай да миеш лицето си със студена вода сутрин. По този начин ще се събудиш по-бързо и ще принудиш отворените пори да се затворят. Освен това миенето на лицето със студена вода забавя стареенето и предотвратява изсушаването на кожата.

8. Не мий косата си всеки ден.

Миеш ли косата си всеки ден? Мислиш ли, че е необходимо? Всъщност заради честото миене, косата се омазнява по-бързо, но за този проблем може да има и други причини – нездравословно хранене, липса на витамини, хормонални проблеми и други. Твърде честото миене на косата я изсушава и я прави по-крехка.

9. Грижа за ръцете

Кожата на ръцете е много деликатна и се изсушава лесно, особено през зимата. Причината е, че мастните жлези на ръцете са много малко, а мастният защитен слой се отстранява при всяко миене. Обикновено отнема няколко часа, за да бъде възстановен, затова горната част на ръцете ни е толкова суха през зимата. Не забравяй да хидратираш ръцете си и да държиш крема за ръце наблизо.