Продължаваме с тантра съветите, които ще превърнат секса в преживяване от друго измерение:

6. Сексът не е арена за постижения

Винаги, когато отказвам да продължа с някого, обикновено е защото даденият човек ме кара да се чувствам като средство за постигането на дадена цел. Сексът не бива да се изчерпва с постигането на оргазъм. В тантра оргазмът се свързва с освобождаването и загубата на виталната енергия кундалини. Тъкмо затова хората се чувстват уморени след секс и искат да си лягат. Тантра сексът е медитативен. Няма график, може да продължи с часове, ако известни техники бъдат научени. Най-хубавото е, че в сравнение със стандартния секс няма „Game Over“. Проблемът, когато сексът е свързан единствено с оргазма, е че: първо, хората се възприемат единствено като тяло, предмет, и, второ, има много напрежение (Как ще се справя? Колко ще издържа? Ще успея ли?)

Когато се прави тантра масаж е важно да се обясни, че процесът няма определена цел или времетраене. И тъй като няма очаквания, и двамата партньори с лекота се отпускат и потапят в случващото се. Създава се любяща атмосфера. Вниманието пада върху допира на кожата, възможността да подариш удоволствие на другия, да се наслаждаваш на процеса миг след миг. В такива моменти няма как да изгубиш интерес или да ти доскучае.

7. Спри, изчакай, продължи

Основен принцип на правенето на любов по тантрически е спирането, тъкмо преди да достигнеш връхната точка на удоволствие, така че да не изгубиш енергията (при достигането на оргазъм), ами да продължиш от високо ниво на сексуална възбуда, увеличавайки екстаза в пъти.

8. Създайте си свой собствен език

Комуникацията е важна, но говоренето на висок глас понякога може да има неприятен ефект в най-страстните моменти. За сметка на това един или два заедно избрани и обсъдени знаци могат да помогнат за поддържането на комуникацията в подходящи граници. Така например, по време на тантра масаж, получаващият масажа партньор може леко да натисне с ръка наблизо намираща се част от тялото на масажиращия, за да му даде знак да забави или спре. Подобен подход може да прибави повече яснота и комфорт.

9. Разширявайте зоната на комфорта си, но уважавай чуждите граници

Освен че е невероятен източник на близост и удоволствие, сексът може да бъде лекуващ, помагайки ни да се освободим от травма, страхове или табута. За да се случи това, трябва да са налице доверие и удобство. Не трябва да си позволяваме да изпитваме нечии граници или реакции наведнъж или до края. Разширяването на границите трябва да се случва при наличието на съгласие, търпение (понякога на хората им трябва време, за да си дадат сметка какво чувстват спрямо различни неща) и грижа (а не с цел натрупването на сексуален репертоар).


Виж още:

9 съвета за върховни тантра преживявания (част 1)