Кажи ѝ какво чувстваш към нея. Покани я на среща и си сложи парфюма, който знаеш, че обича. Положи усилия да я опознаеш, вместо да си мислиш, че ще те хареса повече, ако не и разкриеш това, което чувстваш.

Не я карай да се чуди дали би могла да ти се довери, или дали си заслужаваш риска да разбиеш сърцето ѝ. Накарай я да се чувства сигурна в това, че си сериозен и никога не би я наранил.

Не си играй игрички с нея, мислейки, че това е правилното нещо. Спри да я питаш небрежно дали е свободна през уикенда, за да може да се „помотаете“ заедно. Не се страхувай от това да признаеш пред себе си, че ще ти липсва, ако не я видиш цяла седмица. Не въздържай това, което чувстваш заради страх от отхвърляне.

Кажи ѝ това, което ти се върти в ума и идва право от сърцето. Ако мислиш, че изглежда красива през този ден – кажи ѝ го. Ако смяташ, че е забавна – погрижи се да го научи. Също така, ако искаш да я видиш, то със сигурност, трябва да я поканиш на среща отново. Не дръж всичките си мисли в теб, прави ѝ комплименти. Кажи нещата, които чувстваш.

Ако я искаш, то трябва да се погрижиш да го разбере. Защото има голяма вероятност тя да няма представа какво значат смесените сигнали, които ѝ даваш. Тя няма как да знае дали всъщност наистина се интересуваш от нея, или просто флиртуваш за забавление. Бъди сигурен в това, че тя не желае да гадае и да рискува да бъде наранена.

Дори, ако мислиш, че чувствата са ти очевидни, то вероятността тя да няма представа какво се случва в ума ти и какво искаш от нея е голяма.

Отговори на нейните незададени въпроси. Кажи ѝ, че обичаш да разговаряш и да прекарваш времето си с нея. Кажи ѝ, че искаш тя да бъде човека до теб.

Никога не оставяй чувствата си неизказани. Не позволявай да има неразбирателства, защото, ако тя смята, че само флиртуваш с нея, за да убиеш времето си, със сигурност ще те отхвърли, мислейки си, че не искаш нещо истинско. А тя със сигурност иска някой, който е на 100% готов да бъде до нея. Някой, който не би я наранил.

Именно заради това трябва да сте смели. Погледни я в очите и ѝ кажи как се чувстваш. Може да бъдеш сигурен, че ще оцени искреността ти. По този начин ще осъзнае, че си различен, сравнявайки те с всички момчета в миналото ѝ, които така и не са разкрили чувствата си.

Тя не иска несериозна връзка. Тя иска да знае какво искаш от нея от самото начало, затова не говори с нея чрез намеци. Не мисли, че ако я игнорираш ще изглеждаш по-готино или ще я накараш да те желае повече. Това само ще те накара да изглеждаш като всички останали момчета, с които в миналото ѝ не се е получило.

Бъди човек, който казва истината, дори това да не приключи добре. Човекът, който не се страхува да изрази най-съкровените си чувства.

Ако я искаш, увери се, че знае, защото може да се чувства по същия начин.