Няма човек на света, на когото сърцето да не е разбивано поне веднъж. Гадно е, нали? Когато си дал всичко от себе си, но все пак ти и твоят човек сте се отдалечили по някаква причина, която не можеш да разбереш все още, защото искрено вярваш, че нещата са се получавали добре. Той ви е давал надежди за съвместен живот, представяли сте си бъдещето заедно и в следващият момент вече сте сами... Или може би сте били твърде привързани към идеята, че имате здрава и устойчива на всяко житейско препятствие връзка, като сте си мислели, че това ще бъде така завинаги, уви.. нещата не стоят точно така сега, нали?

Каквато и да е причина, можете ли да спрете да се обвинявате за случилото се и вместо това да станете, да си простите и да започнете да градите нов живот за себе си? Изправете се пред реалността, че това, което е трябвало да бъде, вече е можело да бъде. Сега всичко е различно. Оставете това, което е било в миналото, гледайте към бъдещето. Спрете да се фокусирате върху човека, който ви е наранил, а вместо това да намерите начини и достатъчно добри причини да продължите напред.

Обаче нека да изясним това. Продължаването напред не означава да търсите някой друг, с когото да бъдете. Не става въпрос за прескачане от една връзка на друга. Не, не става въпрос да се разсейвате, като се срещате с други хора, само за да прикриете болката си. Става въпрос за изправяне пред цялата грозота на раздялата и да се излекувате от нея.

Позволете си да почувствате всички емоции, които идват от болезненото преживяване и ги издишайте във въздуха, освободете ги от своето същество. Добре е да се мразите известно време, но изберете да се изправите и да продължите живота си без омраза и без самосъжаление. Изправете се пред този нов път, по който ще поемете. По този начин вие самите ще процъфтявате и отново ще намирате себе си, заедно с баланса и щастието си.

И така, как се лекувате от болестта "разбито сърце"?

1. Признайте, че сте наранени.

Допуснете болката. Не бягайте от нея. Тя е там, във вас, колкото и да искате да я няма... Често след раздяла избираме да продължим с ежедневието си. Покрай всички наши ангажименти, понякога забравяме, че се чувстваме тъжни. Разбира се, отдаването на ежедневните ни грижи е добро решение на проблема. Трябва да отидем на работа, да се заемем със семейството си или да завършим даден проект преди определен срок. Не трябва да си позволим да оставаме сами в мислите си, които така или иначе ни носят само мъка. Знаем, че е минало много време от раздялата, но по някакъв начин все още се чувстваме заседнали и не можем да продължим напред. Е, отделете малко време за себе си,помислите и се изправете пред така стеклите се обстоятелства. Не можете да промените нищо, затова спрете да страдате.

2. Приемате, че го няма.

Трудно е да се изправите пред реалността. Знаете, че мястото на половинката ви в живота ви не е запълнено. Само ако можехте да промените мнението му и да го накарате да остане. Но за съжаление това няма как да стане. Трябва да се научите как да допускате хора до вас. Невъзможността да приемете факта, че той вече е само част от миналото ви, е това, което удължава процеса ви да продължите напред. В живота има хора, които са предназначени да останат, а има и такива, които са предназначени просто да преминат през него и да останат като добре научен урок. Но и двете са благословия. Вярвайте, че нещата се случват с някаква причина и вярвайте, че винаги е най-доброто, дори и да не го виждате сега, по този начин. Понякога нещата не са такива каквито ги виждаме. 

3. Продължите с живота си и никога да не поглеждайте назад.

Решете просто да продължите да вървите напред, направете място в живота си на нещата, които ви правят щастливи. Това е новото начало, което ни плаши. . Но разберете, че изборът да продължите напред е равен на избора на себе си, на собственото си щастие и чувство за съществуване. Не можете да се оставите по течението. НЕ! Заслужавате най-доброто! Вместо да се мъчите, изберете да бъдете щастливи, а щастието със сигурност не е в миналото. 

Мисълта да започнем отначало е ужасяваща. Но или спрете да се надявате на нещо, което никога повече няма да се върне, или започнете да вярвате, че ви очаква по-добър живот, но това зависи само и единствено от вас самите!

Изцелението е процес на възходи и падения, върхове и спадове. Един ден ще се събудите, чувствайки се добре, на следващия ден може да се събудите, чувствайки точно обратното. Но продължете да търсите собственото си щастие, дори и в дните, в които не ви се иска. Не се отказвайте от себе си. Нека тази болка не е краят на вашата история. Заслужавате щастлив край и ще го получите само ако сте в състояние да му повярвате. Защото когато вярвате в нещо, вие действате спрямо него, докато то стане вашата реалност.