Въпреки че има много научни доказателства за ползата и необходимостта от ваксините, през последните години има скок на недоверието срещу тях. Основно се твърди, че те причиняват аутизъм, въпреки че това твърдение е оборено от редица проучвания. Други се притесняват от съставките на ваксините, а трети се тревожат от това, че... ваксините не са споменати в Библията!

Точно така, англичанката Британи Кара се пита как така ваксините са толкова страхотни, щом Бог лично не ги е споменал. Според биографията ѝ Кара е автор на книги, специалист по здравословно хранене, хипнотерапевт, майка и върл противник на ваксините.

Ето какво казва Кара в новото си видео: „Реших да проверя в „Гугъл“ какво пише в Библията за ваксините, но те не се споменават изобщо. Ако Бог е знаел, че в бъдеще ще ни помогне да създадем тези неща, които ще променят здравеопазването и ще бъдат най-великото научно откритие, защо в Библията ваксинирането, което по-късно трябва да спаси толкова много хора, изобщо не е споменато? Ако те са част от замисъла на Бог и са толкова страхотни, защо изобщо не се говори за тях?“

Страницата The Real Truther е решил да си направи шега и към оригиналния клип на Кара е добавил списък с неща, които също не са споменати в Библията, като електричеството, пеницилинът, „Игра на тронове“, компютрите, пицата, интернет, сушито и други.

Вижте целия клип тук:

Ако си мислите, че Кара не е сериозна, за съжаление, ще ви кажем, че е напълно сериозна и тя редовно публикува клипове против ваксините. В един от тях твърди, че веднага може да разпознае дали едно дете е ваксинирано по симетрията на лицето му, която очевидно се нарушава при ваксинирането.

През последните години се появяват всякакви здравни тенденции, които не лежат на никакви научни доказателства, но всяват паника и страх у обикновените хора. Британи Кара също използва псевдонауката, за да продава книгите си, но искрено се надяваме децата ѝ да не пострадат от решенията на майка им.