Правят специална дегустация на вината на Ал Бано в столичен ресторант

Като всеки италианец, Ал Бано има специално отношение към храната и дори разкрива, че това е втората му най-голяма страст след музиката. Заради това легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-добрите италиански специалитети в столицата, приготвени от Марко Лукиари.

Шеф Лукиари ще изненада височайшите си гости със специално разработено за тях меню, което включва единствено автентични ястия от Южна Италия и по-специално – от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко. Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.

Във вторник вечерта, малко след пристигането си в България, легендарните изпълнители ще могат да се насладят на уникалното меню, включващо aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани от паста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт: зепола с крем пастичера.

Това обаче не е всичко. Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производители в света. По време на посещението на италианския дует в Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi", всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират класните вина на певеца и по-специално – “Primitivo” и “Negroamaro” на Villa Carrisi.

През 2009 г. виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно. VIP-напитките предизвикват сериозен чуждестранен интерес и по-голямата част от тях са предназначени за износ.

Едва 29-годишен, шеф Марко Лукиари оглавява кухнята на Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Кариерата му започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.


Билетите за грандиозния концерт в “Арена Армеец” са на цени от 40 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК.