На всеки от нас му се е случвало да се почувства самотен или депресиран поне веднъж в живота си. В такива моменти имаме силна и понякога крещяща нужда от подкрепа, душевна топлина и като цяло по-специален контакт с хората. Но какво става, ако няма никой наоколо, който да ни прегърне и успокои? Изглежда, че има земя на хоризонта, и то доста задоволяваща нуждите ни!

Саманта Хес от Портланд, Орегон, си отваря студио за „професионално гушкане“, където клиентите могат да получат желания контакт и да оптимизират душевното си състояние, срещу сумата от 60 долара на час. Студиото и се казва „Cuddle Up To Me“ ( гушкай ме или сгуши се в мен ) и е първото по рода си и за сега единствено място, създадено с тази цел в Портланд.

Сега може би ще си помислите „ Защо да плащам 60 долара, за да бъда прегръщана от някого?“ Изглежда, че много хора обаче отиват там и на драго сърце си плащат. Бизнесът на Хес вече е набрал изключително голяма популярност!

„Бизнесът излетя към небесата! - казва Хес в телевизионно интервю. - Получавам по 10 000 имейла на седмица!“

Идеята на Саманта за прегръдките дошла в момент в който тя самата имала доста трудности. „ Намирах се на място, на което мисълта да дам пари на някой, за да ме прегърне дори без да има близка връзка с мен, ми се струваше чудесна идея - обяснява тя. - Замислих се защо да няма място, на което да получаваме тази подкрепа по всяко време, в което имаме нужда?“

Едночасови сесии, пригодени към индивидуалното чувство на комфорт на всеки клиент, състоящи се от различни стилове и пози на гушкане, държане на ръце и галене на косата. В случай, че клиента не иска да бъде докосван, студиото предлага сесии, състоящи се просто от стоене един до друг, правене на компания, четене или гледане на филм.

Преди да отвори студиото си като собствен бизнес, Саманта е практикувала гушкане по домовете. Сега, след като идеята й е добила толкова голяма популярност, бизнесдамата е добавила към студиото си общо 4 различни по тематика стаи и е наела още трима души като професионални „гушкачи“.

Хес казва, че бизнесът й по никакъв начин не е ориентиран към графа „Възрастни“, а по-скоро като „семейни или близки емоции“.

„Хората често си мислят, че има „бонус гушкане“ или нещо скрито за определени хора, но това не е така.“

Според отзивите в интернет, клиентите на Саманта са доста доволни и щастливи след сеансите.

„Времето през което ме гушкаха ме накара да преосмисля доста неща и да променя мисленето си. Нямах представа какво изпускам! Сега съм голям фен и нямам търпение да отида на следваща сесия. Тя действа доста окуражаващо и е откровена към клиентите си“, пише неин клиент от Ванкувър.

След всичко казано дотук ( колкото и странна да е на пръв поглед идеята й), страшно ни се прииска да бъдем прегърнати. Надяваме се и вие да сте се размекнали колкото нас и ви пожелаваме личните ви професионални „гушкатори“ да ви заредят с удовлетворение и големи усмивки!