Световният номер 1 в тениса Новак Джокович триумфира с титлата от първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Във финала той победи своя добър приятел Анди Мъри с 6:1, 7:5, 7:6 след три часа битка в Мелбърн.

Церемонията по награждаването стана още по-емоционална, след като Мъри специално благодари на съпругата си Ким Сиърс за подкрепата. Той подчерта огромния й принос за представянето му и то при все, че тя е буквално в последните дни на своята бременност. В тази връзка шотландецът обяви, че хваща първия възможен самолет.

"Знам, че тя гледа от вкъщи. Ти беше величествена в тези две седмици и сега се отправям за първия полет към дома," заяви просълзеният Мъри.

За Джокович това бе 11-и трофей от най-престижните 4 в тениса. Той също използва възможността да пожелае всичко най-добро на Мъри и то от позицията на баща. Ноле се сдоби със син през миналата година.

"Ти си голям шампион, страхотен приятел и си много отдаден на спорта. Сигурен съм, че ще имаш много възможности да спечелиш тук за в бъдеще," заяви Новак.

За Мъри ситуацията преди финала бе още по-трудна, тъй като бащата на неговата любима - Найджъл Сиърс, който пък е треньор на Ана Иванович и също бе в Австралия, влезе в болница.