Необходими продукти
1 пакет фини кори за баница
4 яйца
250 грама кисело мляко
60 мл олио
150 г краве сирене
олио за поръсване на корите
Начин на приготвяне
Яйцата, киселото мляко и олиото се разбиват в купа. Разтваря се пакета с корите и се поставят на работния плот както са една върху друга, без да се разделят. В центъра на първата кора се поръсва с малко натрошено сирене, полива се с две, три супени лъжици от сместа, от краищата на кората към центъра се набират така корите, че да се накъдрят в центъра и да се образува цвете. Без да се маха цветето, следващата кора се набира по същия начин, докато се образува голямо цвете. Готовият божур се премества в тава покрита с хартия за печене. Така се процедира с всички кори, като за един божур са нужни по две кори. Баничките божури се поръсват с малко олио и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук