Температурите се покачват и децата прекарват все повече време навън. Без значение дали става дума за забавни игри на някоя зелена поляна, на морския бряг или в някой аквапарк - всички имаме нужда от правилна слънцезащита. А това правило важи с пълна сила за малките ни съкровища и нежната им кожа.

Ултравиолетовите (UV) лъчи са най-силни именно през летните месеци. Знаете ли, че само за 15 минути навън кожата може да изгори? 

Всички знаем, че слънцезащитата е задължителна през цялата година, но през лятото трябва да обърнем специално внимание на фактора, който нанасяме на нежната детска кожа. 

Подготвихме 5 съвета, които ще улеснят родителите, за да дадат на малките си съкровища правилната защита от силните слънчеви лъчи. 

 1. Допълнителна слънцезащита

Децата имат огромно количество енергия, което означава, че се тичат, плуват и се потят. Задължително е винаги да носим в чантата си слънцезащитен лосион. 

Заложете на SPF 30, а най-добре е той да бъде 50. Нанесете лосиона (количество колкото топче за тенис на маса) на всички зони от тялото, които са изложени на слънцето. Не забравяйте ушите, стъпалата и врата. 

Слънцезащитата се разгръща напълно след около 30 минути, което е и причината специалистите да съветват да нанесете лосиона у дома. 

 2. Защита за устните и очите

Децата също имат нужда от слънчеви очила, които да предпазят очите им от силните слънчеви лъчи. Изберете модел, който поглъща 99% от UV лъчите. 

А областта от лицето, която почти всички пренебрегваме, са устните. Не бива да ги пренебрегваме, тъй като те също могат да изгорят от слънцето. Балсамът със SPF неизменно трябва да присъства в чантата ни, за да предпазим не само устните на малките ни съкровища, но и нашите собствени. 

3. Правилно облекло за топлите дни

Знаете ли, че съществуват дрехи със SPF 30? Точно така, това означава, че само 1/30 от слънчевите лъчи могат да проникнат през дрехите и да достигнат до кожата. 

Разбира се, тук е мястото да напомним за шапката, която всички имаме склонност да забравяме у дома. Шапката с периферия е по-добрият избор, тъй като предпазва допълнително и очите на малчуганите. 

4. Сянка навсякъде

 Когато планирате да прекарате целия ден навън, винаги мислете дали мястото предлага достатъчно сянка, за да може цялото семейство да ѝ се порадва през най-топлите часове от деня. 

Часовете от 10 до 16 са с най-силните слънчеви лъчи, което означава, че сянката е желано убежище. 

- Избирайте паркове, които имат покрити детски площадки;

- Винаги носете със себе си чадър на плажа;

- Големият навес или палатка са чудесен начин да защитите цялото семейство в планината.

5. Защитени от слънцето навсякъде и във всяка ситуация

Никога не знаем как ще протече денят. Ето защо е добре да носим винаги в себе си подходящи слънцезащитни продукти, които ще ни дадат спокойствието, че подготвени за всичко.

Ето какво трябва да включва комплектът ни за пълна слънчева защита:

- Слънцезащитен лосион със SPF 30 или по-висок

- Балсам за устни със SPF 30 или по-висок

- Шапка

- Блуза с дълъг ръкав

- Слънчеви очила с UV защита

Летните месеци са времето, в което децата могат да тичат свободно навън и да се отдадат на пакости. Изборът на качествена слънцезащита е ключът към здрава кожа и безкрайни игри на открито.

Eucerin се грижат за кожата ни и през летните месеци, като обръщат специално внимание на малчуганите и чувствителната им кожа. Детски слънцезащитен спрей-помпа Sensitive Protect SPF 50+ е продуктът, който ще защити нежната детска кожа от силните слънчеви лъчи. Става дума за слънчева защита, която е създадена специално за деца и чувствителната им кожа.

Той защитава ефективно, благодарение на Advanced Spectral Technology. Тя комбинира широколентови и фотостабилни UVA/ UVB филтри за надеждна UV защита с Ликохалкон А – мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, произведени под влиянието на UV лъчите и HEVIS светлината. Формулата съдържа още глициритинова киселина, която подпомага собствения механизъм на кожата за възстановяване на ДНК.

Детски слънцезащитен Sensitive Protect SPF 50+ се предлага с удобна помпа. Всички знаем, че мазането на малките ни съкровища често се оказва предизвикателство, с което се справяме доста трудно. Помпата в лосион на Eucerin елиминира досадното стискане на шишето, спестявайки ни време, за да може да намажем детската кожа за максимално кратко време.

Лосионът се предлага не само с удобна помпа, но и в удобна опаковка от 300 мл, която гарантира, че цялото семейство може да се радва на отлична защита под жарките слънчеви лъчи.

Лятото е вече тук и дългоочакваните приключения предстоят. А когато плануваме следващото забавление, не бива да забравяме за слънцезащитата, която ще позволи на цялото ни семейство да се наслаждаваме на чудесното време и забавления.