Прекарването на време в болницата може да бъде наистина неприятно изживяване, особено за децата. Ето защо д-р Робърт Пари от детската болница „Акрон“ в Охайо винаги се уверява, че белегът не е единственият траен спомен, който остава за детето след операцията. Опитвайки се да отвлече вниманието на малчуганите по време на възстановяване, той използва химикалите и моливите си, за да нарисува уникални анимационни герои върху превръзките им.

Вярваме, че инициативата на Пари е възхитителна и ще се радваме да споделим информацията за това с вас.

Хирург с много цветове - така наричат колегите му д-р Пари. И, разбира се, има страхотна история зад този прякор.

За да разберете причината защо го е получил, можете просто да огледате кабинета му. Наред с другите неща, които принадлежат на лекаря, винаги можете да намерите няколко кутии с цветни химикали и моливи, които използва след всяка своя операция.

Пари работи в болницата от 2011 г. и вече е извършил над 10 000 операции. Но желанието му да лекува децата няма да избледнее. Както всеки друг всеотдаен лекар, той винаги е готов да помогне на своите малки пациенти. Но нещото, което го кара да се откроява сред другите медицински работници, е, че се грижи и за процеса на тяхното възстановяване.

Знаейки, че децата са много чувствителни и че биха могли да се притесняват твърде много за белезите, които могат да получат след операцията, лекарят се уверява, че всяко от тях се събужда до специална изненада. И това е ръчно нарисувана превръзка, която представя любимите им забавни герои.

Преди всяка операция д-р Пари пита своите малки пациенти за техните интереси и избира най-добрата идея за бъдещата им рисунка. След това, веднага след операцията, лекарят отива до бюрото си и прави уникална илюстрация, докато пациентът все още се събужда. Целият процес отнема около 5 минути.

Д-р Пари казва, че е получил идеята от друг хирург, който режел педиатричните си превръзки под различни форми. Но той решава да се усъвършенства в тази идея и вместо да изрязва форми на акули, звезди или сърца, започна да рисува направо на превръзките.

От популярните герои на Дисни до лога на спортни отбори, от Батман до елфа Брауни... изглежда, че този хирург може да нарисува абсолютно всичко, а децата винаги го харесват.

Всъщност понякога те се вълнуват толкова от рисунките, че всъщност забравят за белезите, скрити зад тях. И дори сестрите в болницата веднага питат: „Какво получи?“ веднага след излизането на пациента от операцията в стаята за възстановяване.

За самия д-р Пари, рисуването на детски превръзки винаги е забавно. Той казва: „Реакцията е наистина прекрасна. Детето се разсейва и вълнува, за да види какво е поискало, родителите и медицинският персонал са щастливи.” Всички тези усмивки на лицата им го карат да се чувства добре. И това означава само едно - работата му е свършена както трябва.

Познавате ли други хора, които наистина са отдадени на професията си?