Галактическите шампиони по етикет, общуване и поведение безспорно са близнаците. Като едни истински експерти в тази област, те никога не си позволяват да натоварват околните със своите проблеми и грижи. Но пък усетят ли, че някой има нужда да поговори (а те винаги усещат), тутакси се превръщат в психоаналитици и са готови да седят будни до малките часове на ноща, за да помогнат на събеседника си да се почувства по-добре. А те как се справят с емоциите си ли? Обикновено си избират много елегантан тоалет, с който се появяват в обществото в целия си блясък и се усмихват повече от всякога.

До тук добре, а за близнаците кой се грижи? На кого те разкриват вътрешния си свят? И разкриват ли го въобще или трябва някой чувствителен магьосник да ги намери и да усети най-съкровените им вълнения? Да, да – топло, топло... Кой се осмелява да надникне зад тази бляскава фасада? Тук се включват другите основни герои в нашия разказ – водните зодии, верните приятели на близнаците. Говорим за обмяна на чувства, мисли и вълнения по най-съкровения начин – директно от душата, така както пише по книгите.

Чувствителният Рак, задълбочените Скорпиони и интуитивните Рибки - чудаците на зодиака обожават Близнаците и биха отплували с тях до най-скришните кътчета на океана от емоции.

Близнаци и Рак

Представете си, че на Земята има въздушно и подводно царство, различни като деня и нощта, a една вечер случайно принцесата на въздушното царство се среща с принца на подводното. Няма да започнат да си говорят веднага като първи приятели, защото те идват от две различни вселени, но и двамата са си толкова интересни един на друг... Същото е и с нашите герои. Принципният, подреден и крайно чувствителен рак е погълнат от усмихнатите, разпилени и ведри близнаци като от истинска загадка. Как говорят, как се движат, колко са красиви... Те на свой ред също изучават любопитно този непознат чудак, с ненадминато чувство за хумор и чувствителна душа, защото той не влиза в нито едно от познатите им клишета... Той няма да им каже нищо, което са чували досега от многобройните кандидати за сърцето им. Ракът ще показва, няма да разказва. И ако се случи така, че тези двамата открият път един към друг и се заобичат, тогава настъпват истински парадокси. Близнакът си остава вкъщи на домашно приготвена (от Рака, разбира се) вечеря и гледа филми.

Ракът пък взима че си прави профил в социалните мрежи, при все че да се разкрива и доверява като цяло не е много негов специалитет. Най-чаровното е, че отношенията между раците и Близнаците силно напомнят на първата ученическа любов – плаха, силна и търсеща начин.

За какво да внимават

Рачета, поставете си за цел да научите едно от вашия близнак – да сте над нещата. Ще сте им благодарни завинаги, защото те ще ви помогнат да не приемате повърхностните емоции много навътре. С вас винаги всичко е прекалено лично, такива сте си. Често ви идва да се затворите в черупките си с наранено сърце, защото сте обидени от думи или постъпка на вашия близнак. Преди да го направите за пореден път, пробвайте един трик – ГОВОРЕТЕ. С тях това винаги помага.

Близнаци, бъдете нежни и внимателни с раците и чувствата им. Винаги и навсякъде. Дори когато спят. Понякога ще се изморявате от това. В такива случаи си спомнете едно – раците не дават сърцето и дома си на всеки, а тяхната обич е най-дълбока. Вие сте избрани за много специална мисия.

Близнаци и Скорпион

Срещите и отношенията между тези двамата са толкова бързи и интензивни, че трябва да се провеждат в лаборатория. Лаборатория със спалня, разбирате за какво говорим. Но не се заблуждавайте, тук основният механизъм е от две части. Да, едната е взривоопасното физическо привличане. Втората обаче е връзка между бързия и пъргав ум на скорпиона и креативния и пъстър такъв на близнаците. Друго основно за тези отношения е нестихващият двубой между ярките им личности и силни характери. Тук използваме думата двубой в най-позитивния и смисъл – този, в който се ражда нови истина или гениална идея.

Близнаците и Скорпионът са равни по достойнство и интелект и безкрайно се уважават от това. Ако игрите със скорпион са игри за напреднали, то близнаците са номер едно в тази класация. Това е едно от малкото партньорства, в което няма драма, дори и да приключи. И двата знака са достатъчно умни и съобразителни да извлекат и запазят завинаги най-доброто един от друг.

За какво да внимават

Скорпиони, намерихте си един достоен партньор, който може да устои на вашите хапливи коментари и забележки и да се издигне над тях. Никога обаче не си и помисляйте да манипулирате Близнака, дори и това да е вашият природен талант. Ще се усетят на мига, ще го обърнат на игра и накрая надиграните ще сте вие.

Близнаци, вие знаете в какво се забърквате и докъде да стигнете по-добре от всеки друг. Едно нещо, обаче трябва да не правите, колкото и да обичате провокациите. Не дразнете скорпионите и не ги подценявайте. Никой не е видял нищо добро от това и вие няма да видите.

Близнаци и Риби

Ох, откъде да започнем. Всъщност, откъдето и да започнем, само тези двамата наистина знаят какво се случва между тях. Нека да се пробваме да надникнем в техния свят с невъоръжено око. На първо място, това се единствените знаци в зодиака, които са от два компонента – две рибки и два близнака. В този смисъл, те идеално се разбират, защото винаги настроенията и на двамата са двуфазови – изглежда по един начин, но под повърхността се крие нещо друго.

И те като с вълшебен микроскоп виждат какво се крие зад фасадата и тайничко си говорят за това. С часове, дни и нощи. Между Близнаците и Рибите възниква истинска обич – силна, съкровена и тайнствена. Рибките, с вродената си проницателност, виждат и се влюбват в нещо, което останалите не могат да разберат и оценят като тях – доброто сърце на близнаците. То ги пленява и предизвиква в тях чувство на признателност и уважение. Освен това, близнаците са толкова забавни и вълнуващи, че в тяхната компания рибките показват най-приветливата си и колоритна страна. Тя става достояние само на избрани за това. А какво намират близнаците в Рибите ли? Е, освен че са пленени от красотата и финеса им, те разполагат с един непобедим коз.

Успяват да разкодират деликатните рибешки души и ги пазят грижливо като най-ценното съкровище. А какво се случва в спалнята им, само те си знаят. Ще кажем само, че и двамата се усмихват доволно като излязат от там.

За какво да внимават

Близнаци, никога не оставяйте вашата рибка сама за дълго време. Това ще я съсипе, защото вие сте тяхното тайно оръжие пред света и те са зависими от вас. И ако сте далече един от друг, колкото повече ви уверяват, че всичко е наред, толкова повече имате повод за притеснение. Тук не става дума за натрапчива необходимост, а за душевна зависимост. Внимавайте много с това, колкото и да сте свободолюбиви.

Рибки, хем уважавате спокойствието и ведростта на Близнака, хем понякога се дразните. Недейте да си измисляте проблеми и да се вторачвате в странния нрав на партньора си. Вие повече от всеки друг усещате когато нещо не е наред и още повече от всеки друг си го втълпявате. Спрете и се наслаждавайте.

Ще завършим този емпиричен и химичен анализ като напишем на черната дъска формулата на водата - H2O. Връзката между въздуха и водата е изначална, вечна и неразривна. Останалото са подробности.