„Очевидно не съм експерт по отношенията. Иначе щях да направя всичко по много по-различен начин... След като загубих жената, която обичам, осъзнах колко грешки направих и затова бих искал да дам на другите мъже няколко съвета, които може би ще им помогнат да не загубят любовта на живота си“, споделя актьорът.

Никога не спирай да се стараеш

Никога не спирай да се стараеш. НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не приемай тази жена за даденост! Когато я помоли да се ожени за теб, ти ѝ обеща да бъдеш човекът, който ще пази сърцето и любовта ѝ с цената на всичко. Това е най-важното и свещено съкровище, което някога ще ти бъде поверено. Тя те избра. Никога не забравяй това и никога не спирай да ѝ благодариш за избора ѝ!

Защити сърцето си

Точно както си обещал да пазиш нейното сърцето, така трябва да пазиш и своето собствено. Обичай себе си, обичай света около теб, но в сърцето ти трябва има специално място, до което никой не трябва да има достъп, освен съпругата ти. В него съхрани себе си и бъди винаги готов да я приемеш, да я поканиш и да откажеш да бъде там.

Влюбвай се в нея отново и отново

Ти ще се променяш с всеки изминал ден. Няма да си същият човек, който си бил, когато си се оженил и след пет години няма да бъдеш същият човек, който си днес.

Тя няма да остане с теб, ако не се погрижиш за сърцето ѝ и може да даде го на друг или да го затвори напълно и никога да не успееш да си го върнеш. Винаги се бори, за да печелиш любовта ѝ... Така, както правеше, когато я ухажваше.

Винаги намирай най-доброто в нея

Фокусирай се само върху това, което обичаш у нея. Ако се съсредоточиш върху това, което те дразни, всичко у нея ще те ядосва. Ако се съсредоточиш върху това, което обичаш, винаги ще бъдеш влюбен в нея.

Обърни внимание на момента, в който вече не можеш да виждаш нищо освен любовта си към нея и без съмнение ще бъдеш най-щастливият мъж на света.

Не се опитвай да я променяш

Твоята работа е да я обичаш такава, каквато е. И ако се промени, обичай това, в което се е превърнала, независимо дали го искаш, или не.

Поемай пълна отговорност

Поемай пълна отговорност относно емоциите си.  Работата на жена ти не е да те направи щастлив и тя не може да те направи нещастен.  Ти си отговорен за намирането на собственото си щастие и ако успееш да го откриеш, радостта ти ще се пренесе във вашите взаимоотношения и любов.

Никога не я обвинявай

Никога не я обвинявай, когато те разочарова или ядосва. Както казах, емоциите ти са твоя отговорност. Когато усетиш тези чувства, погледни в душата си, разбери какво в теб не е наред и се опитай да го поправиш.

Ти си бил привлечен от тази жена, защото тя е най-подходящият човек, който да отвори всичките ти рани по най-болезнен начин, за да можеш да ги излекуваш. Успееш ли, ще се чудиш защо въобще си ѝ се ядосвал.

Позволи ѝ да бъде емоционална

Когато е тъжна или разстроена, не е твоя работа да ѝ помогнеш да се развесели. Твоята работа е да ѝ кажеш, че всичко ще се оправи. Нека знае, че я слушаш, че е важна за теб и че винаги ще ѝ бъдеш упора.

Женският дух е свързан с промяната и емоцията и те са като лятна буря и докато си до нея, тя ще ти вярва и ще отвори душата си. Да не си посмял да избягаш, когато е разстроена! Увери я, че ще си до нея и никъде няма да ходиш и слушай това, което тя наистина казва зад думите и емоциите.

Понякога бъди и глуповат

Не се взимай толкова сериозно. Смей се. Разсмивай я. Смехът прави всичко по-лесно.

Радвай я всеки ден 

Научи езикът на тялото ѝ и специфичните моменти, в които тя се чувства важна и почитана. Помоли я да създаде списък с 10 неща, които я карат да се чувства обичана и ги запомни. Нека те се превърнат в твой приоритет. И всеки ден я карай да чувства като кралица.

Концентрирай се върху нея

Дай ѝ не само времето си, но и вниманието и душата си. Прави каквото е необходимо, за да прочистиш мислите си, така че когато си с нея, наистина да си с нея.

Не бъди идиот

Ти ще правиш грешки и тя ще прави. Опитай се да не правиш твърде големи грешки и се учи от тези, които вече си направил. Няма как да бъдеш съвършен, просто се опитвай да не си прекалено глупав.

Дай ѝ пространство

Жената е толкова добра в даването, че понякога ще трябва да ѝ напомняш да отдели време, за да се погрижи и за себе си. Понякога ще се наложи да излезе навън, да направи нещо, което обича сама и ако ѝ позволиш да има време за себе си, тя винаги ще бъде с теб.

Бъди уязвим

Бъди готов да споделиш страховете и чувствата си и бързо да признаваш грешките си.

Бъди напълно искрен

Ако искаш да тя да ти има доверие, трябва да си склонен да ѝ споделяш всичко. Особено тези неща, които не искаш да споделяш. Определено трябва кураж да отвориш сърцето си напълно и да я пуснеш вътре, когато не знаеш дали това което ще види, ще ѝ хареса.

Част от тази твоя смелост ѝ позволява да те обича напълно. Просто забрави за образа на мачо. Ако смяташ, че трябва да носиш маска, когато си около нея и да бъдеш перфектен през цялото време, никога няма да изпиташ истинска любов.

Никога не спирайте да се развивате заедно

Атрофията е естественият процес и трябва да знаеш, че така ще стане и с вас, ако спрете да работите върху връзката си. Намерете общи цели и мечти, върху които да работите заедно.

Не се притеснявай за парите

Парите са игра и за да я спечелите, трябва да намерите начин да работите в екип. Никога не помага, когато съотборниците се бият помежду си. 

Прощавай ѝ на мига

Фокусирай се върху бъдещето, вместо да гледаш назад в миналото. Не му позволявай да те държи като заложник. Спомените за минали грешки, които ти или тя сте направили, само ще провалят брака ви.

Винаги избирай любовта

Винаги избирай любовта. В крайна сметка това е единственият съвет, от който се нуждаеш. Ако това е водещият принцип, чрез който се управляват всички твои избори, няма нищо, което да застраши щастието на брака ви. Любовта е по-силна от всичко. В края на краищата, бракът не е „и заживели щастливи до края на живота си“. Става въпрос за работа. Да растете заедно и винаги да сте готови да инвестирате в създаването на нещо, което може да издържи вечността. Чрез тази работа щастието ще дойде. Бракът е живот и това ще доведе до възходи и падения. Приемането на всички моменти и приемането на всяко преживяване ще донесе силата и перспективата да продължиш да строите живота си тухла по тухла.

Това са уроци, които научих по трудния начин. Това са уроци, които научих твърде късно. Но това са уроци, на които се уча все още и се надявам да прилагам в бъдеще. Истината е, че обичах да съм женен и с течение на времето ще се оженя отново и когато го направя, ще построя брака си така, че да издържи на всяка буря.

Ако четеш това и намираш мъдрост в болката ми, сподели го с онези млади момчета, чиито сърца са все още пълни с надежда и с тези двойки, които може би са забравили как се обича. Един от тези хора може да бъде като мен и тези съвети може би ще го пробудят и той ще успее да спаси брака и любовта си...