Това са само 4 от стотиците теми на рекорден брой от над 240 лектори, които ще презентират на 6 паралелни сцени пред посетители от 70 различни държави на Webit.Festival на 19 и 20 април в София.

София ще бъде домакин на нещо, което само няколко други европейски градове са постигали. Цифрите сами по себе си са достатъчни. Над 240 лектори, сред които президентът и глобален бранд директор на Havas Worldwide, главният дигитален директор на фармацефтичния гигант Bauer, президентът на МастърКард Европа, управляващият Директор от Google, президентът на Комитета на Европейските Региони и вицепрезидентът и технологичен директор на Phillips, вицепрезиденти, маркетинг и технологични директори от Nokia, Thomson Reuters, Visa, Cisco, Intel, Akamai, IBM Cloud и много други.

Ако трябва да обобщим, няма друго такова събитие като мащаб и ниво на лектори! Същевременно почти няма маркетинг, информационни и технологични директори от България, които вече да не са регистрирани за събитието. Нивото на участниците и социалните и бизнес контакти, които посетителите могат да правят с партньори от България, Европа и света, са на най-високо ниво.

Webit е единственото събитие, което обявява и списък със селектирани посетители от над 70 държави тук http://www.webit.bg/whoattends.php.

Десетки инвеститори ще търсят интересни стартиращи компании, които да финансират.

И през двата дни на една от сцените предприемачи от цяла Европа ще се представят пред жури от инвеститори и публика, като в края на втория ден един от тях ще си тръгне с инвестиция от 200 000 EUR!

Сред специалните гости и лектори е проф. Казански, който преди месец обяви откритието си, а именно кристал, който е практически вечен и който побира над 360 терабайта информация. Може би много от вас се сещат, че във филмите от жанра фантастика винаги има някакви кристали, за които хората се сражават? Е, вече не е фантастика – кристалът е открит и ще видите и него, и създателя му, който обещава вечна памет. Сред останалите 240 други лектори, е професор по невропсихология на бизнеса, който е един от най-гледаните TED лектори и който преди да започне да поставя електроди в човешки мозъци и да предвижда реакциите на индивида, е бил един от най-известните хакери в света.

Ако събирането на хиляди световни лидери в областите технологии, медии, маркетинг, предприемачество и инвестиции прави мястото „център на индустрията“, то този център на 19 и 20 април е Webit.Festival, а градът, който се провежда е София и се нарича Дигитална столица на новите пазари.

Webit.Festival (www.webit.bg) няма аналог в България и Централна и Източна Европа. Фестивалът събира на едно място едни от най-големите технологични, иновативни и медийни лидери от Европа, като заедно с тях в София пристигат десетки инвеститори, както и едни от най-интересните и динамично развиващи се стартиращи компании.

"Развитие на предприемачеството, бъдещето на технологиите, маркетинг, реклама и дигитален бизнес и продажби, а също и Dev Summit за програмисти, са само част от темите на деветте паралелни събития, които ще се проведат под шапката на Webit.Festival Europe в София." разказва Пламен Русев, председател на Webit.Foundation.

Webit.Festival Europe позиционира София като „Дигитална Столица на Новите Пазари“ и я налага като дестинация за иновации, инвестиции и среща на бизнеса, инвеститорите, иноваторите и предприемачите. Събитието и София посрещат хиляди посетители от над 70 държави.

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова и президентът на България, Росен Плевнелиев са патрони на Webit.Festival Europe.

Webit.Foundation подпомага стартиращите компании навсякъде по света, където се провеждат събития Webit, а именно в Истанбул, Дубай, Сингапур, Ню Делхи и тази година - София.

Пламен Русев, председател на Webit.Foundation, заедно с още трима инвеститори и предприемачи, сред които Васил Терзиев (основател на Телерик), Иво Евгениев (инвеститор в Рослин Кепитъл) и Любомир Минчев (основател на Телелинк) обявиха наскоро специална награда от 200 000 EUR за победителя в състезанието за предприемачи на Webit – Founders.games. Наградата ще бъде връчена на 20 април по време на специална церемония. Над 1000 компании от цял свят кандидатстваха за наградата, като малко над 60 от тях бяха избрани и ще се представят в рамките на Webit.festival. Специално жури ще избере победителя, който освен с 200 000 EUR инвестиция, ще си тръгне и с 4 от най-успешните предприемачи като ментори на компанията му.