Модните тенденции в чантите за Пролет 2014 са толкова различни, провокативни и смели, че трудно бихме ги характеризирали с едно изречение. Някои модели са толкова шокиращи и провокативни, че много от нас биха се замислили сериозно дали да ги включат в пролетния си гардероб. 

 
Dama.bg ще ви запознае с най-новите тенденции в модния свят на чантите за Пролет 2014 с идеята да ви улесни в избора на този толкова популярен и любим наш аксесоар. 

Първата отличителна черта на чантите за Пролет 2014 е техният размер - от средни до малки. Големите чанти не са толкова популярния през новия сезон, въпреки че и те не липсват на модните писти. За сметка на тях, малките варианти набират все по-голяма скорост. Виждаме ги в пролетните колекции на почти всички водещи дизайнери в света на висшата мода. Независимо от по-малкия си размер, те са практични, като можете да ги използвате от сутрин до вечер. Versace, Rochas, Diane Von Furstenberg, Missoni, Prada - всички те представиха луксозни чанти по време на модните ревюта за новия сезон. 

Следващата тенденция в чантите за Пролет 2014 е дългата дръжка, която може да се носи на рамо или в ръка. Цветовете и щампите са светли и напълно подхождат за наближаващия топъл сезон. Такива модели видяхме в колекциите на Cloe, Marni, diane Von Furstenberg. 

Чантите с къса дръжка са стилен и много практичен вариант за бизнес дамите, които ценят елегантността. За Пролет 2014 дизайнерите ни ги предлагат в бледи пастелни тонове и сравнително изчистен вид.

В случай че предпочитате големите торби, ще ви предложим няколко луксозни, практични и стилни варианти за всеки ден. В тях на практика можете да поберете всичко за натовареното ви ежедневие. 

Мини пътническите чанти отново са на гребена на модната вълна. Те ще украсят и допълнят имиджа ви, така че няма да се нуждаете от друг аксесоар. Напълно подхождат дори на елегантния костюм.