Родена през 1987 година в София, днес чаровното бонбонче празнува своя 30-ти рожден ден!

Музикалната кариера на Поли започва, когато е едва 4-годишна. През 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група "Бон-бон". Именно тогава започва и нейният професионален път в музиката, като първият продуцент и вокален педагог на Поли е Рози Караславова, с която изпълнителката продължава да работи и до днес.

Така, в продължение на шест години Генова е водеща на детското шоу. Тя си партнира с големи имена от българската поп сцена като Георги Христов, Йорданка Христова и Нели Рангелова. С Нели Рангелова „Бон-бон“ се явяват на „Златния Орфей“ и печелят специалната награда на БНТ. По-късно Поли завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност Кларинет. Впоследствие следва Режисура в НАТФИЗ. 

Четири пъти участва на българския финал за Евровизия – през 2005 г. и 2006 г. с „Мелъди“, а впоследствие през 2009 г. и 2011 г. като самостоятелен изпълнител. През 2011 г. нейната песен „На инат“ печели правото да участва на Евровизия 2011 в Дюселдорф. Завършва на 12 място при журитата и на 14 място при зрителския вот. През същата година година озвучава една от главните героини Смърфиета в дублажа на филма „Смърфовете“. Става рекламно лице на Макдоналдс. През 2015 година е водеща на 13-ото издание на конкурса „Детска Евровизия“, проведено в „Арена Армеец“ в София.

През февруари 2016 година БНТ избира Поли Генова за представител на България на Евровизия 2016, където тя участва с песента „If Love Was a Crime“. Печели престижното 4 място, а песента й става една от най-обичаните и слушани за последните години в българския ефир.

А ето и как самата Поли реши да си честити рождения ден, качвайки снимка в профите си във Фейсбук и Инстаграм:

Екипът ни й пожелава да бъде все така чаровна и усмихната, много здрава и в най-близко бъдеще да покори световната сцена!