Казват, че прегръдката е най-добрият начин да покажеш на някого, колко е важен за теб, колко го обичаш и колко голяма нужда имаш от него. Точно затова, тя съвсем заслужено си има свой ден на 21 януари се чества Световният ден на прегръдката!

Няма сведения кой точно дава идеята за този празник, предполага се, че са били студенти, които се прегръщали без интимен мотив и задни мисли. За първи път, денят на прегръдката е отбелязан през 1986 година в САЩ и оттогава на него познати и непознати се прегръщат по между си.Смята се, че когато се прегърнат, хората обменят душевна топлина, а тези, които имат желание да усетят вашата, искат да се почувства сигурни, значими и обичани. Е, ние ви съветваме – прегръщайте, показвайте обичта към близките си! Не гледайте на прегръдката като нещо незначително, защото тя всъщност е най-важната. Начинът, по който прегръщаш, разкрива твоите чувства.

Прегръдката е вълшебно лекарство, което те кара да се чувстваш жив. Това е целувката на сърцата, която може да направи деня ти по-хубав. Ето защо, екипът на Dama.bg ви пожелава както днес, така и всеки ден, да получавате много прегръдки, а първата – нека е от нас!