Баба е добра - никога не ти се кара или ако го прави не е строга, защото знае, че си добро дете. Баба може да не разбира какво учиш или работиш, но е много горда с теб – винаги е била и винаги ще бъде. Не можеш да разочароваш баба – тя знае със сигурността, която само една баба може да изпитва, че ще се справиш прекрасно, защото ти си нейното внуче. Баба те води на пазар или в Градската градина и винаги ти купува сладолед (3 топки!).

Баба знае твоите тайни – тя е твоят доверен човек и най-добър приятел. Баба ти праща колети по приятели, защото се притеснява за теб и иска да си нахранен. Баба завива всичко във вестници, опакова го в найлонови пликчета, слага го в кутии и го завързва в по няколко торби, за да е сигурна, че ще пристигне при теб непокътнато. Баба ти чете приказки и те изпитва за таблицата по умножение. Баба ти подарява плетени чорапи (или терлици) за Коледа, за да ти е топло. Баба те учи да правиш сладки, защото иска да прекарва повече време с теб.

Баба обича всички да сте заедно на една маса, нищо че е толкова заета, че почти никога не сяда на нея. Баба отива до магазина за мляко и се връща с още 3 неща, защото знае колко много обичаш шоколад, сладолед и солети. Баба те пита искаш ли да ти обели ябълка и го прави независимо от отговора.

Баба би дала всичко за теб – дрехата от гърба си, залъка от устата си. Баба е в кухнята. Баба е на двора. Баба е навсякъде. Баба те обича. Безусловно и завинаги.

Благодаря ти, бабо!

Автор: Десислава Иванова