1. Вземи си вана. Дори и да не искаш и да ти е по-удобно в леглото, стани и се изкъпи. Ще се освободиш от цялата негативна енергия, натрупана през деня.

2. Носи най-добрия си парфюм и не забравяй червилото. Това ще ти даде увереност.

3. Носи най-хубавите си дрехи. Не чакай по-важна възможност да сложиш това, което те кара да се чувстваш добре и да си в хармония с вътрешното си състояние.

4. Напусни къщата си без значение дали няма кого да посетиш.

Вземи кучето и излез навън. Нямаш ли куче? Добре, вземи книга и отиди в най-близкия парк. Или седни в тишина и благославяй минувачите. Това ще повиши вибрациите на тялото ти.

5. Усмихвай се всеки ден, малко по малко ще го направиш без да го осъзнаваш и ще се почувстваш много по-добре. А тези около теб ще ти отговорят с усмивка. Това е най-лесният начин да направиш деня ди по-добър.

6. Визуални снимки. Едно желание няма да убие никого.

7. Обичай се!!! Изглежда лесно, знам. Погледни се в огледалото с УВАЖЕНИЕ и СПОКОЙСТВИЕ. Като нямаш какво хубаво да си кажеш, мълчи... Помни, че Вътрешният ти глас ти говори и ... говори на себе си с ЛЮБОВ и ДОБРОТА. Ако не се научиш да уважаваш излишните си килограми, ръста, размера на гърдите, стриите, целулита, е лесно някой да те нарани в личното ти пространство.

8. Помни, че Всичко Минава..! Нищо не трае вечно. Остави сълзите ти да текат, но не оставай в болката. Не бъди закотвен в болка. Утре ще започнеш да виждаш как въпреки раните, ще се ИЗЛЕКУВАШ.

9. Изхвърли от живота си всеки човек, който те е наранил. Научи се да казваш НЕ...!

10. Остани с тези, които те карат да мечтаеш ! Които те определят, да станеш по-добър. Които виждат в теб магията, която имаш. Тези, които те правят щастлив...!

Автор: Уилям Макрейв