Докато в България откриването на новата учебна година в училищата и в някои детски градини предстои, то в Китай децата вече са заели местата си.

Една от забавачките в Югоизточен Китай обаче, реши да поздрави малчуганите и родителите им, приветствайки ги по-доста нетрадиционен и меко казано възмутителен начин – чрез танц на пилон! Точно така – за тържеството по повод края на лятната ваканция и откриването на новата учебна година, ръководството на детска градина “Ксинсашуе” в Шенжен бе наела млада жена в оскъдни дрехи, която да изпълни своя танц през шокираните погледи на малки и големи. Броени секунди след началото на изпълнението й, ужасени родители започнали да снимат и публикуват клипове на еротичния танц в социалните мрежи, предава “Дейли мейл”. На видиозаписите се вижда, че девойката е доста разголена и с обувки на висока платформа.

Един от родителите коментира: “Да, училището и учителите имат нелеката задача да учат децата ни и да им предават знания, но не и прекалено много знания!”. Други пък директно отписали децата си от учебното заведение.

След случая местните власти за наредили за публично извинение от страна на ръководството, а директорът е уволнен. “Извиняваме се, че не сме обърнали необходимото вниманине по планирането на цялото тържество и съпътстващите го изпълнения и че причинихме толкова възмущение и нагтивно настроение както у децата, така и у родителите им. Искахме просто да направим атмосферата малко по-разчупена”, заяви по-рано самият директор Лай Ронг.

И на това, ако му се казва възпитателен подход, здраве му кажи...