Затъмнението в Овен ще се проведе във вашия сектор на криза и трансформация и в същия момент вашият управител Меркурий ще се движи през него в ретроградна фаза. И всяка позиция на тази планета определя вашето състояние, посока на действие и настроение, така че бъдете сигурни, че ще имате доста диво, смело и решително желание да промените живота си.
Важно е този дом на вашия хороскоп да е сектор Скорпион (въпреки факта, че е в Овен). И съзвездието Скорпион е преди всичко темата за вътрешната промяна чрез външна криза, сексуална енергия и проблеми с големите финанси. По един или друг начин Вселената ще ви потопи в делата на Скорпиона. А след април 2024 г. вие ще се промените завинаги, дори ще преживеете своеобразен катарзис – пълно изчистване в резултат на силните емоции, които сте преживели.

Хората, които преживяват затъмнение в дома на трансформацията по същото време като ретрограден Меркурий, се сблъскват с дракон вътре и извън тях. Това е някакъв вид събитие, което ще ви върне към травмата от вашето детство и след това ще ви принуди да го преживеете отново, за да изчистите болката, обидата и страховете. В по-опростен вариант затъмнение в Овен ще ви донесе нов цикъл, свързан със семейния ви капитал: теглене на ипотека или заем, ново разпределение на парите в семейството или вашият съпруг (или партньор) ще има нова заплата. Можете също така да се задълбочите в инвестиционните проблеми и да прехвърлите лични спестявания от една банка в друга, за да получите нова лихва върху вашия депозит.

Настроението през първите дни на април ще бъде наистина пролетно: животът е красив в своята непредсказуемост. Вероятно в обкръжението ни ще се появи нов човек, способен да преобърне познатия свят. Хороскопът на Девата съветва да се отпуснете и да се отдадете на волята на съдбата. Оставете другите да бъдат изненадани от настъпилите промени, вие можете да си позволите да се отпуснете малко. С дисхармоничната Венера в Овен се повишава нивото на агресивност, което се отразява негативно на всички сфери на живота. Девата може да изгуби присъщото си хладнокръвие, като моментално се превърне в гневна фурия. Не стигайте до грубост, това няма да добави точки към репутацията ви. За бързо облекчение могат да се използват различни етерични масла.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април Марс и Сатурн в съвпад във вашия сектор на отношенията ще ви принудят да научите какво означава любов и отдаденост. Те също така ще ви помогнат напълно да преразгледате визията си за взаимоотношенията, сякаш издухвайки праха от векове от вашето възприятие за комуникацията между жените и мъжете по принцип. Сякаш в живота ви ще влезе човек, който със своята мъдрост и опит ще ви посочи това, което преди не сте искали да забележите. Обикновено на тези дати можете да си признаете, че има неща в една връзка, които са наистина важни за вас, и вече не искате да си затваряте очите за това.

Болезнените спомени в средата на месеца ще се превърнат в спусък на стреса. Неочаквано може да изплуват стари неприятности, които ще събудят отдавна забравени преживявания. Според общия хороскоп на Дева през април 2024 г. всичко ще излезе от контрол, нещата ще се спрат на пауза. Медитацията, която насърчава вътрешната релаксация, ще ви помогне да се справите с лошите мисли. Тъй като Меркурий в Овен дава бързина и натиск, идеите мигновено се трансформират в конкретни действия. Това обстоятелство ще изиграе лоша шега на плахите влюбени, които не могат да вземат решение за признание. Дори и Девата да не е намирала подходящ повод преди, сега всичко ще се промени. За да бъде триумфът безусловен, трябва да си уредите вълшебна среща.

Стелиум в Телец 21-23 април

Метаморфозите от началото на април наистина ще ви променят много, периодично ще ви връщат към страха, че подобни преживявания ще продължат вечно. Но огненият елемент на зодия Овен, който царува през април, се счита за бърз, радикален и доста динамичен: един или два дни почивка и ще се възстановите доста бързо. Например на 10-11 април можете да говорите с някого за вашите проблеми и те ще бъдат решени почти за една нощ. И чрез Стелиум в Телец във вашия сектор на експанзия и късмет, вие просто ще започнете да живеете в един напълно нов свят: Уран (планетата на здравето и работата) в съвпад с Юпитер (господарят на късмета, недвижимите имоти и кармата) ще ви донесе светкавично подобрение в начина ви на живот.
Например, на 21-23 април може да почувствате, че се чувствате физически спокойни и добре и идва добро време по отношение на финансите и делата на вашия дом. Отлично време да продадете или купите апартамент, да се преместите на ново място или да подобрите сегашното си местожителство чрез ремонт.

Пълнолуние в Скорпион 23 април
Месецът завършва с Пълнолуние в сектора на роднините ви - ще бъде осветено важно събитие за вашите братя или сестри и може би то ще е свързано с темата здраве или работа. В допълнение, Пълнолунието ще бъде емоционално и ще постави в тригон Сатурн и Марс в Риби, което ще структурира проблемите на всякакъв тип взаимоотношения. Между другото, може да получите някакво решение от работодателя или може би ще получите данни от тест по имейл.

За Девите, които сега са в активен период на връзки, 23 април ще донесе задълбочаване на страстите, както и чувственост и интимност с партньора – цунами и буря от невероятна страст са ви гарантирани. Краят на април ще донесе много контакти и движения, а тази суматоха ще има знак плюс. Въпреки че нещата ще изискват усилия, те ще ви дадат толкова много емоции, че няма да има умора. Според хороскопа за април за Дева положителният фон ще се превърне в източник на вдъхновение. Възможно е освен в кариерата си да успеете да напреднете и в хобито си. Във всичко, свързано с опасни моменти, можете да разчитате на помощта на Марс в Риби. Ако Девите се чувстват не на място и подозират измама във всичко, няма причина за това. Най-вероятно лошите предчувствия са свързани със страхове; не бива да ги подхранвате, като допълнително изостряте ситуацията. Важно е да се научите да виждате положителни аспекти във всяко малко нещо.