За Девите март, както винаги, ще бъде месец на трансформация и в някои отношения ще бъде мистичен - Меркурий в 8 дом на хороскопа ще донесе мощни духовни промени. Когато не е достатъчно да се примирите с кризата, ще трябва да практикувате нови качества в характера, за да затвърдите уроците на Вселената. Например, ако преминавате през труден период в една връзка, тогава е време да възприемете нов поглед върху себе си и партньора си, както и да формирате различен тип поведение.

В хороскопа на Дева за март 2024 г. цари романтично настроение. Пролетта внася объркване в живота, което прави невъзможно правенето на прогнози и планове. Не е нужно да се страхувате от хаоса, ако позволите на емоциите си да излязат извън контрол, ще успеете да намерите любовта. Енергията на Слънцето в Риби има положителен ефект върху кариерата, като помага да се концентрирате върху важните моменти. Девата ще може да си спечели авторитет в екипа, ако превърне недостатъците в добродетели. За да направите това, трябва да работите върху себе си. Умната Дева знае как да се възползва от всичко, което има. Своеобразен фар, показващ правилния път, ще бъде Пълнолунието през март, когато ще станат видими първите резултати от свършената работа. Просто трябва да продължите започнатото.
Началото на март ще донесе добри финансови възможности. Завършването на започнатата работа ще изисква усилия, но нищо няма да попречи на осъществяването на новите идеи. Според хороскопа за Дева пробните стъпки в работата на свободна практика ще се окажат успешни, ще бъде възможно да се разберат всички тънкости и да се впишете във формата. С течение на времето страничните дейности ще се превърнат в пълноценна замяна на основната работа. Ентусиазираната любов към живота, характерна за Венера във Водолей, ще бъде заразителна, Девата, светска в собствените си желания, ще почувства прилив на вдъхновение. Под влиянието на тази положителна енергия могат да се открият нови таланти, ще се засили желанието за творчество. Запознанството с интересни хора, свързани с изкуството, ще допринесе за реализирането на потенциала.

Новолунието на 10 март настъпва във вашия сектор на отношенията, което може да доведе напълно нов човек в живота ви. Той може да е по-възрастен и много по-мъдър от вас и като цяло вашият романс може в крайна сметка да доведе до официален брак. Ако обаче вече сте женени или имате връзка, тогава на 10 март ще трябва много сериозно да оцените случващото се в съюза и да спрете да живеете във „въздушни замъци“. Всичко е свързано със Сатурн, който ви кара да гледате на партньорството без розови очила и да не мечтаете, че мъж (или жена) ще се промени в желаната от вас посока с помощта на магическа пръчка. Хората не се променят - това е урокът на Сатурн, така че внимавайте кого допускате в живота си.

На работното място до средата на месеца може да се натрупат куп неотложни дела. В тази ситуация можете да обвинявате само себе си, а и властите ще се придържат към същото мнение. Според общия хороскоп за Дева през март 2024 г. са вероятни конфликти в екипа. Тъй като Меркурий в Овен дава бързина и натиск, идеите мигновено се превръщат в конкретни действия. Това обстоятелство ще изиграе лоша шега на плахите влюбени, които не могат да вземат решение за признание. Дори и Девата да не е намирала подходящ повод преди, сега всичко ще се промени. За да бъде триумфът безусловен, трябва да си уредите вълшебна среща.

Но Пълнолунието на 25 март ще бъде красива и последна октава по отношение на вашето самочувствие, защото се случва в сектора на личните ресурси и финансите. Това означава, че ще видите как ви оценяват другите хора и особено вашите партньори във връзката. Венера ще бъде в Риби и това съзвездие отговаря за брака и човека, с когото имате любовна връзка. Оказва се, че Вселената по-скоро спокойно ще ви покаже какво струвате.
Освен това на 25 март може да видите края на цикъл, свързан с финансите, който продължава от 14 октомври. Например, ако тогава сте поискали увеличение на заплатата, сега вашият шеф може да го одобри вместо вас. Ако съдбата ви повика на път, няма нужда да се колебаете: очакват ви вълнуващи приключения.