Октомври ви призовава към предпазливост, Деви. Премереният живот е скучен, но не бива да притискате събитията. Промените едва ли ще бъдат полезни: Инициативите няма да се оправдаят, опитите за обогатяване ще доведат до загуби. Що се отнася до семейния живот, няма да има изненади. Под влияние на Слънцето във Везни нуждата от подкрепа се увеличава, близките се превръщат в катализатор на развитието. Благодарение на надежден гръб Девата лесно ще постигне всичките си цели. Финансовите въпроси ще бъдат успешно решени по време на пълнолунието на Ловеца през октомври. Девата ще успее да намали разходите, с което ще изплати всички дългове. За да избегнете проблеми в бъдеще, трябва да се сдобиете с въздушна възглавница.

Есенната меланхолия, която ще се засили в началото на октомври, може да ви лиши от последните ви сили. Състоянието на отчаяние може да продължи дълго, трябва да се борите с упадъчното настроение. Звездите съветват да не се отказвате: Светлината в края на тунела със сигурност ще изгрее. Ако искате да се отървете от тъжните мисли, сега е моментът да се отдадете на творчество - рисуване, например. За практичната Дева функционалността е на първо място, а всичко останало е остатъчен продукт. Венера в Лъв обаче може да преобърне живота с главата надолу, приоритетите ще се променят драстично. Искате да се наслаждавате на лукса, да се обличате красиво и да почивате на живописни места. Ако нямате достатъчно пари за всички желания, можете да започнете да обновявате гардероба си.

Желанието да се поглезите в средата на месеца може да се превърне в проблеми. Тъй като през есента организмът се възстановява по нов начин, е възможно обостряне на хронични заболявания. Според общия хороскоп на Дева през октомври 2023 г. консумацията на мазни и сладки храни трябва да бъде ограничена. Пристрастяването към алкохола също ще има отрицателен ефект, по-добре е да го замените с билков чай. Тъй като Меркурий във Везни дава желание да се въздаде справедливост и да се защитят обидените, Девите ще могат да разрешат всички спорни въпроси. Този период е благоприятен за подаване на заявления до различни органи, събиране на документи и оформяне на обезщетения. Единственото нещо, което може да попречи на успешния изход на делото, е правната неграмотност: Трябва твърдо да знаете правата си.

За самотните хора краят на октомври ще бъде белязан от интензивна любов. Въпреки че тези, които са във връзка, могат да попаднат под чара на случаен познат, трябва да се контролирате. Според хороскопа за октомври за Дева звездите се подреждат толкова добре, че любовта няма да ви подмине. Флиртът бързо ще се превърне в нещо повече: Сватбата е точно зад ъгъла. Тъй като позицията на Марс в Скорпион се смята за благоприятна за вземане на решения, Девите няма да сгрешат в избора си. В която и област на живота да се отнасят промените, те ще бъдат положителни, дори и на пръв поглед да не правят такова впечатление. Понякога може да изглежда, че обстоятелствата се развиват зле, но това не е така.