Трагедия и щастие в един миг. Турски пенсионер внезапно загубил дома си, където се надявал да прекара остатъка от годините си. Той се спасил като по чудо от пожара.

Според местните новини експлозия в дома на 83-годишния Али Меше е предизвикала пожар, който оставил дома му в руини. Въпреки това в разгара на трагедията, любимият домашен любимец на Али успял да изпълзи изпод горящите развалини на къщата - котката му на име Блондинка.

Самият Али е запалил пожара случайно, когато се опитал да зареди с бензин  нагревателя, който отоплявал дървената му къща. Първо пламнал холът, а след това и цялата къща. Съседи забелязали огъня, веднага уведомили пожарната, която успяла да спаси навреме стареца, жена му, сина му и котката. За Али това било истинска трагедия, която можела да коства живота му.

Въпреки всичко, дядото успял да се отърве с леки изгаряния. Впоследствие той бил бързо изписан от болницата. Но Али изпитал истинско облекчение и щастие, когато мислейки, че е загубил всичко, видял котката си да изпълзява към него под горящите развалини. Пожарникарите помогнали за спасяването на котенцето. Той прегърнал котенцето и това наистина станала най-трогателната снимка, която мигновено се разпространила в интернет пространството. 

Вълната от състрадание бързо достигнала и турските власти, които не можели да останат безпричастни към съдбата на Али. Те се разбрали да построят нова къща на дядото, а докато тече строителството Али ще живее с дъщеря си.

Съгласете се, че е чудесно когато хората се обединяват в подкрепа на други хора в нужда. Освен това всички били щастливи, че котката му успяла да оцелее след пожара.