От 02.01. до 14.01. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Водолей, най-независимия и непредвидим знак от зодиака.

Планетата разгръща много добре потенциала си тук и поради тази причина бихме могли да използваме периода за учене на нови неща и решаването на важни задачи. При всички случаи ще ни хрумват много добри идеи за по нататъшното ни развитие и ще сме изключително нестандартни, ексцентрични и комуникативни.

Няма да търпим статуковото и ограниченията и ще сме обзети от желание за промяна и развитие. Ще избягваме чужда намеса, мнения и насоки и сами ще се стремим да нов смисъл и цел в живота ни, бягайки от рутината и познатото и устремявайки се към нови хоризонти. Периодът е много подходящ за преследване на цели и мечти, както и за търсене на помощ или подкрепа от социални контакти или приятели.

Докато планетата на разума и комуникациите преминава през Водолей е вероятно някои от нас активно да започнат да се занимават с нови технологии, политика, телевизия, инженерна дейност, астрология, астрономия, социални дейности или каузи.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на планетата тук на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и ще успеят да поставят началото на нещо значимо за тях, което от известно време планират и което ще се окаже ключово за бъдещото им развитие.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще са активни в обществен план и ще градят имиджа и кариерата си, доказвайки уменията и знанията си пред заобикалящите.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще се фокусират върху партньорските си взаимоотношения. Свободните представители на тези зодии ще се впуснат във флиртове и забавления и не е изключено някои от тях да започнат връзка през периода.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са много печеливши във финансов план. Възможно е голяма част от тях да сключват добри договори и сделки или да получат забавени плащания.

 


Виж още:

Месечен хороскоп за януари
Любовен хороскоп за месец януари