Филмът "Красавицата и звярът" с Ема Уотсън излезе през февруари 2017 година, събирайки в кината безбройните фенове на творчеството на Дисни. Популярността е разбираема: кой от нас като дете не е гледал анимационното филмче за Белла? Така, малцина остават тези, които ще откажат да се потопят в магическата атмосфера на любимата история...

Ако и вие също като нас пазите любовта към любимите класически анимации в сърцето си, имаме добри новини за вас! През следващите няколко години се планира да излязат много нови римейк версии на някои от най-известните истории. Ето точно на кои:

"Аладин"

Анимацията „Аладин“ се появява за първи път по кината през далечната 1992 година. Във филмовата адаптация, която се очаква да се появи на голям екран  на 24 май 2019 година, Уил Смит ще се превъплъти в духа Джин, а ролята на Аладин и Жасмин ще бъдат изпълнени съответно от Мена Масуд и Наоми Скот. Гай Ричи ще режисира продукцията, а Алън Манкен, спечелил две награди „Оскар“ за най-добър аранжимент и най-добра песен с „A Whole New World”, ще участват в създаването на музиката за филма. Нямаме търпение!

"Чаровният принц"

След като през 2015 година печалбите от „Пепеляшка“ надхвърлят 543 млн. долара, е решено новата игрална версия да се концентрира върху образа на красивия принц. Писателят и сценарист Стивън Чбоски (автор на „Предимствата да бъдеш аутсайдер“) ще адаптира оригинала на Дисни от 1950 г. Историята ще бъде разказана от името на брата на Чаровния принц, който никога не е можел да се мери с него. Чбоски работи и по сценария на игралния филм „Красавицата и Звяра“, който излезе през 2017 година.

"Мулан"

От Дисни планират игралната версия на „Мулан“ да излезе на голям екран през 2019 година. Екипът все още набира актьори за филма, но потвърди, че главната роля ще бъде изиграна от Лиу Йифеи. Сценаристите, които ще работят по адаптацията, са небезизвестните Рик Джафа и Аманда Силвър (създателите на „Джурасик свят“ и „Аватар 2“).

"Питър Пан"

Точната дата за премиерата на новата интерпретация на "Питър Пан" не е оповестена официално. Но Дейвид Ловъри, режисьор на римейка „Драконът, моят приятел“ от 2016 година, ще работи и по новата версия на „Питър Пан“. Класиката от 1953 година по книгата на Дж. М. Бари разказва за едно необикновено момче, което отказва да порасне и се впуска във вълшебни приключения.

"Круела"

Образът на един от култовите злодеи на Дисни – Круела де Вил ще бъде поверена на Ема Стоун в адаптацията на анимацията от 1961 година „101 далматинци“ по едноименния роман на Доди Смит. Режисьор ще бъде Алекс Тимбърс, участвал в създаването на филма „Моцарт в джунглата“. Предишна игрална версия с участието на Глен Клоуз пожъна огромен успех през далечната 1996 г.

"Малката русалка"

Лин-Мануел Мирнада, създател на хитовата бродуейска продукция „Хамилтън“, ще си партнира с композитора Алън Менкен в адаптацията на приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Тя ще включва някои от популярните песни от оригиналната анимация от 1989 г., за които Менкен печели две награди „Оскар“. Интересен факт е, че Лин-Мануел Миранда толкова силно обича анимацията, че е кръстил сина си Себастиан точно като името на рака, приятел на малката русалка.

"Дъмбо"

Тим Бъртън, който оглави боксофис класацията на Дисни с игралната адаптация на „Алиса в страната на чудесата“, ще даде нов живот на „Дъмбо“ точно на 29 март 2019 г. Първата поява на симпатичното слонче е през миналия век - 1941 година. Новата екранизация ще бъде озвучена от Ева Грийн, Колин Фарел, Дани Девито и Майкъл Кийтън. Сценарият е поверен на Ерен Крюгер, чието име стои и зад поредицата „Транформърс“. 

"Пинокио"

„Пинокио“ е вторият филм на „Дисни“. Той е създаден през далечната 1941 година, а новата му игрална версия ще бъде режисирана от Гийермо дел Торо с участието на Робърт Дауни Джуниър.

„Мечо Пух”

Мечо Пух оживява на екрана за първи път през 1966 г. Новата игрална версия ще бъде режисирана от създателя на „Спотлайт“ – Том Маккарти. Работното заглавие на филма е „Кристофър Робин“, а историята ще се фокусира върху семеен мъж от средната класа (изигран от Юън Макгрегър), който среща приятеля си от детството Мечо Пух и преоткрива радостта от живота. Обявената дата за първата прожекция е 3 август 2018 година.

"Цар Лъв"

Ремиксът на анимационния филм със същото име от 1994 г. ще бъде по екраните от 19 юли 2019 година. Режисьорът на филма е Джон Фавро, а актьорите, които ще вземат участие, са истински звезди! Доналд Глоувър ще изиграе Симба, Бионсе - Нала, Джон Оливър - Заза. Преди това режисьорът работи върху филма "Книгата на джунглата", в който използва технологията на виртуалната реалност. Обещано е, че в "Цар Лъв" той ще използва още повече!
Между другото, ако сте харесали песните на анимацията от 1994 година, не се притеснявайте - те също ще бъдат в новата версия. Ще бъдат включени някои от оригиналните песни на Елтън Джон, Тим Райс и Ханс Цимър.

Бонус: снимка от снимачната площадка на новия "Аладин"

Е, ние нямаме търпение да видим класиките на Дисни в нов вариант. А вие?