Децата, родени през октомври определено притежават качества и умения, за които можем да им завиждаме - те са по-силни физически, добри спортисти и какво ли още не.

За да убедите и сами, ви представяме ви 6 причини децата, родени през октомври, да са по-специални:

Добри спортисти

Изследванията сочат, че октомврийските бебета са бъдещи спортни звезди. Проучване на издръжливостта и силата при децата от 2014 година  установи, че родените през този месец са по-силни от родените през останалата част от годината, с изключение на месеците септември и ноември.

Смята се, че по време на бременността майката е получила голямо количество витамин D и това е сред основните причини децата, родени през октомври, да са физически по-здрави.

Успех в политиката

През октомври са родени повече американски президенти от всеки друг месец, затова се подгответе за възможността детето ви да има политически стремежи.

Малка вероятност да се родят на Хелоуин

Когато мислим за октомври, се сещаме за един специален ден и той е последният от месеца. Но вероятността детето ви да се роди на Хелоуин е малка.

Изглежда, че в този мрачен и призрачен празник има нещо, което ограничава ражданията, тъй като подсъзнателно майката не иска малкото ѝ да споделя рождения си ден със зловещи твари.

Дълголетие

Според проучване от 2011 година хората, родени през октомври, имат значително по-голям шанс да доживеят до 100-годишна възраст в сравнение с хората, родени през април. 

Малък риск от сърдечно-съдови заболявания

Друго изследване установи, че октомврийските деца рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания. Може би това е причината да има толкова дълголетници, родени през този месец.

Добро психично здраве

Изследователите забелязват, че при родените през октомври има по-малък брой самоубийства, което показва, че имат добро психично здраве.

Статистически погледнато раждането през октомври е добре за бъдещото здраве на детето ни. И това е добра новина за бъдещите президенти, родени този месец!