Хороскопът за Скорпион за август 2024 г. предсказва намаляване на активността. Липсата на напредък в бизнеса се дължи на традиционното лятно затишие, но това дори е за добро. Време е да се погрижите за здравето си и да се отпуснете подобаващо. В личния живот на Скорпиона всичко върви добре. Енергията на Слънцето в Лъв засилва сексуалното привличане, шансовете за намиране на любовта се увеличават значително. Може би трябва да се вгледате по-внимателно в колега, чиято връзка е замръзнала на етапа на флирта. Пълнолунието през август ще бъде момент на отдих, когато всичко е изключително хармонично. Скорпионът може да издиша и да се подготви за бъдещите предизвикателства. Съветите на интуицията ще ви помогнат да определите посоката.
Докато ретроградният Меркурий е силно напомняне от началото на месеца да преразгледате плановете си за живота, кариерата и личното си развитие, Новолунието на 4 август ще донесе нова цел. Тя ще освети живота ви с лъч светлина, сякаш разбирате къде е време да започнете да се движите. Плутон - управителят на вашия знак - в опозиция на Новолунието може да ви подтикне да промените нещо важно в семейните дела. Да, кариерата и статусът са важни, но първо трябва да промените това, което е основата ви в живота.
През първите дни на август финансовото положение ще бъде достатъчно стабилно, за да не се притеснявате за пари. Въпреки че разходите ще се увеличат, постъпващите средства лесно ще ги покрият. Хороскопът за Скорпион обещава непланирани приходи от различни източници: изплащане на бонуси за обработка, погасяване на дългове. Можете да си дадете почивка и да похарчите повече от планираното. Тъй като Венера в Дева се характеризира с известна сухота и бездушие, трудно е да очаквате мощни емоционални изблици. Влюбеният Скорпион може внезапно да стане срамежлив и да се почувства несигурен. Лекотата и игривостта ще изчезнат от връзката, а привличането между партньорите ще отслабне. Една среща в необичайна обстановка ще помогне да върнете всичко на мястото му.
Важно е да се отбележи, че за Скорпионите август винаги носи решителни промени – както новолунието през август, така и като цяло акцентът върху най-високата точка на хороскопа ви прави твърде видими за околните. Време е да направите изявление, подготвяйки се за важен пробив през есента на 2024 г.
От 11 до 13 август ви очакват много емоционални дни – луната ще се движи според вашия знак, правейки ви много чувствителни и емоционални. Тези дни ще разберете, че е време да промените нещо в живота си. Най-вероятно това ще се дължи на действията на другите към вас.
Съвпад на Марс и Юпитер за Скорпионите
Времето в средата на месеца ще се забави малко, ще бъде възможно да се огледате. Успешната кариера, постиженията в ученето и на личния фронт повишават самочувствието, но не носят спокойствие. Според общия хороскоп на Скорпиона през август 2024 г. е важно да се прави това, което радва душата. Ако сте на почивка, време е да измислите зашеметяваща лятна визия. Преживяванията при Меркурий в Дева са излишни, животът ще се завърти точно там, където е необходимо. Не е нужно да чакате бързи резултати, но сега това не е толкова важно. Достатъчно е Скорпионът да разбере, че е тръгнал в правилната посока, останалото е въпрос на техника. Възможно е престоят да е бил необходим за решаване на жилищния въпрос, има шанс да придобиете недвижим имот.

От 13 до 17 август Марс и Юпитер се свързват във вашия сектор на криза и финанси. От една страна, необратимостта на промяната може да бъде огромна, особено по отношение на личното самочувствие. Юпитер във вашата карта е отговорен за това колко високо цените себе си, а Марс е управител на вашия знак и здравен сектор. Може да сте обзети от желание да промените коренно живота си, като започнете от ежедневните си навици.
Също така е вероятно да инвестирате големи суми пари в здраве или да подобрите начина си на живот и работното си пространство. Като цяло съвпадът на Марс и Юпитер за вас е, от една страна, моментът, в който решавате да правите промени в живота. А от другата страна на планетата могат да ви донесат финансова и енергийна криза.
Пълнолунието на 18 август ще бъде моментът, в който можете да вземете важни решения относно местожителството и семейството си. може да решите да се разведете, да се преместите, да ремонтирате - нещо ще ви "хване", защото вашата планета ще бъде в опозиция на Луната. Такъв е случаят, когато емоциите ви завладеят и правите това, което всъщност бихте искали преди година.

До края на август приятният мързел ще бъде заменен от кипяща активност. Всичко, което се случва, ще предизвиква изненада и желание да се направят корекции. Според хороскопа за август сферата на творчеството представлява голям интерес за Скорпиона. Ако промяната на имиджа е била успешна, можете да се насочите към нещо повече - пълно преобразяване на апартамента. Положението на Марс в Близнаци е неутрално, но не може да се изключи развитието на гнойни и възпалителни процеси. Хората, страдащи от бронхобелодробни заболявания, са изложени на риск, препоръчително е да се обличат според времето и да приемат отвара от корен на женско биле.