Тази тъжна история започва на 17 август 1980 г., когато Линди и Майкъл Чембърлейн завеждат 2-месечната си дъщеря Азария на поход до известната оранжева планина  Улуру в Австралия.

Семейството останало в малък импровизиран лагер, където се събрали около 20 души. Линди сложила бебето да спи в палатката и се присъединила към другите къмпингуващи край огъня. След около 10 минути чула дъщеря си да плаче. Това накарало жената да отиде до палатката. Когато била на около 5 метра, Линди станала свидетел на сцена, която я накарала да изкрещи. От палатката изкочило куче. То държало Азария в устата си и избягало. Веднага започнало издирване на момиченцето. Но, уви, нито през този нито през следващите дни могли да открият следи от детето. 

Едва седмица по-късно полицията успява да открие гащеризона на Азария. Нямало надежда, че момичето е живо, затова издирването било прекратено.

Но изпитанията за родителите тепърва започвали. Заради странната дупка на гащеризона в областта на яката, която приличала на порязване, властите не повярвали на историята на Линди за кучето и обвили жената в убийството на дъщеря си. Процесът завършва с факта, че през 1982 г. жената е осъдена на доживотен затвор, а съпругът й като съучастник, получава 18 месеца пробация. Вероятно Линди щяла да прекара остатъка от живота си в затвора, ако британски турист не бил загинал на планината Улуру през 1986 г. При издирването му полицаите открили якето, с което малката Азария е била облечена в дена на изчезването си. В резултат на това Линди била освободена. За съжаление смъртта на Азария разтърсва брака на младото семейство и през 1991 г. те се развеждат.

Майкъл умира през 2017 г. от левкимия. Проблемите им оказват влияние и върху здравето им. Случаят с Азария все още не е утихнал. Мнозина все още вярват, че тя е била убита от семейство Чембърлейн и че изчезването й е било инсценирано...