На повечето жени над 30 години често се задава въпросът дали планират да имат деца. За хората, задаващи подобни въпроси, изглежда няма значение, че тези жени вече имат успешна кариера или са построили планове за бъдещето си, които не включват деца. Сега си представете, че сте звезда от ранга на Дженифър Анистън, а хората продължават да ви задават едни и същи въпроси и постоянното обясняване на вашата гледна точка се превръща в нещо доста изморително.

Днес бихме искали да споделим с вас историята на Дженифър Анистън. След като години наред всеки си позволяваше да прави коментари за личния й живот, Дженифър си постави като приоритет правото да избира и да живее живота си така, както иска.

Ранни етапи на кариерата

Дженифър е родена на 11 февруари 1969 г. Родителите й са актьори, така че тя е била запозната с тази професия от ранна възраст. Дженифър е посещавала училището за музика, изкуство и актьорско майсторство в Ню Йорк, специалност драма. В началото тя не е могла да си намери работа дори в сферата на рекламата. Над две години. Дженифър работи като сервитьорка и продавачка в магазин за сладолед. Тя взема пари назаем и харчи последните си няколко долара, за да направи снимките, които използва с надеждата да получи покана за явяваше на прослушване за роля в „Приятели“.

Емблематичната Рейчъл Грийн

Премиерата на „Приятели“ е през 1994 г. и сериалът се излъчва с голям успех през следващите 10 години. Героинята на Дженифър стана любимка на публиката, нейните дрехи и прическа задават тенденцията за 10 години напред, те се помнят и носят дори и до днес.

Бракът й с Брад Пит 

През 2000 г. Анистън се омъжи за Брад Пит. Хората много обичаха двойката, а пресата, която постоянно следеше къде отиват, какво правят, особено се интересуваше дали ще имат деца. Но за тях двамата това не беше основното. Бракът им се разпадна през 2005 г. и скоро Брад Пит официално обяви връзката си с Анджелина Джоли.

Дженифър Анистън в "Доброто момиче"

И с Дженифър можеше да се случи това, което често се случва с актьори, които изпълняват запомнящи се роли – така „се срастват“ с екранния си герой, че може никога да не получат признание от зрителите за другите си превъплъщения. Анистън положи много усилия, за да си гарантира, че това няма да й се случи. Още откакто снима филма "Доброто момиче" (2002), Дженифър не спира да работи задълбочено върху всяка следваща роля. Сериалът "Приятели" приключи през 2004 г., но кариерата на Дженифър Анистън продължи на големия екран. През 2004 г. бе завършен филмът "Завръщането на Поли", в който Джен участва с друга звезда - Бен Стилър. През 2006 г. излиза касовият хит "Раздялата", в който тя участва с Винс Вон. Тогава Рейчъл остана на втори план и Дженифър даде на всички да се разбере, че кариерата й тепърва започва. През 2012 г. актрисата получи звезда на "Алеята на славата" в Холивуд.

Нови роли и нови предизвикателства

Въпреки факта, че Дженифър се изявява много обре като комедийна актриса, тя не искаше да свързва името си само с този жанр. През 2005 г. тя участва в драмата "Извън релси", а през 2008 г. успешно изпълнява ролята във филма "Марли и аз". Тя участва и в мелодрамите "Той не си пада по теб" през 2009 г. и "Жена назаем" през 2011 г. През 2014 г. Дженифър изненада всички с работата си във филма "Кейк", където играе жена, страдаща от хронична болка.

Дженифър и Джъстин Теру

Дженифър се омъжи за Джъстин Теру през 2015 г. Въпреки успехите си в работата, тя се появяваше на кориците на списания често заради събития от личния й живот. В едно интервю Джен сподели: "Никой дори не мисли, че това може да бъде много болезнена тема за съпруга ми и мен. Те не знаят нищо за моето емоционално или медицинско състояние. Жените са притиснати да станат майки и ако това не се случи, значи нещо не е наред с тях. Може би целта ми не е да се размножавам. Може би съм създадена за нещо друго."

Откровена до болка 

През 2016 г., когато Дженифър почувства, че чашата й с търпение вече прелива, тя реши да публикува официално обръщение. За първи път актрисата се обърна към онези, които преди години разпространяваха слухове за бременността й. Тя не беше възприела поведението на тези хора като лична обида и изобщо не възнамеряваше да си отмъщава. Вместо това тя показа загриженост за другите.

Според Дженифър тези слухове и спекулации отразяват традиционните представи на обществото, които изискват жените да отговарят на определени „стандарти“ за красота. Тя изрази загриженост, че заради тези „стандарти“ момичетата ще растат с мисълта, че са длъжни да бъдат слаби, за да бъдат възприемани като красиви.

Анистън отправи към всички силно послание в писмото си: „Ние сме пълноценни – със или без партньор, със или без деца. Трябва сами да решим кое е красиво, що се отнася до нашето тяло. Това решение принадлежи само на нас. Нека направим това за себе си и за младите жени, които гледат на нас като пример за подражание. Не е нужно да сме женени или майки, за да сме пълноценни. Ние решаваме какъв ще бъде нашият щастлив край."

Дженифър днес

През 2021 г. Дженифър беше интервюирана от The Hollywood Reporter, където й задаваха въпроси за успеха на втория сезон на "Сутрешен блок" с Рийз Уидърспун, събирането на актьорския състав на "Приятели" и предстоящата премиера на филма "Мистерия на убийството" с Адам Сандлър. Дженифър призна, че вече не чете списания. Тя сподели, че е приемала написаното за нея в пресата твърде лично – всички слухове за бременността й и твърдението, че "предпочита кариерата пред децата". "Никой няма представа защо нямам деца, какво се случва с мен в личен и медицински план", каза тогава актрисата.

Днес Дженифър Анистън се радва на успеха на своята козметична марка за красота – LolaVie. Тя продължава да избира проекти и да печели награди за работата си, като наградата за лидерство на Шери Лансинг през декември 2021 г. В речта си на церемонията тя заяви, че вярва, че най-добрата й работа тепърва предстои.