Колко пъти сме чували, че се задава нов сезон на любимия сериал “Приятели”? Дори преди няколко дни отново се появи слух, че шестимата актьори ще се съберат за снимките на продължение на сериала. Този слух беше разпространен от фалшивия Twitter акаунт на “David Schwimer”, а акаунтът на актьора всъщност е “David Schwimmer”.

Оказва се, че любимите ни актьори не смятат, че продължението на “Приятели” 20 години по-късно ще бъде особено успешно. Само си представете как всички те стоят в кафенето и просто се взират в смартфоните си, без да разговарят.
Шегуваме се, казвайки, че ако “Приятели” се снимаше в днешно време, щяхме да видим кафене, пълно с хора, които са вперили поглед в смартфоните си.”, казва Дженифър Анистън. “Нямаше да има никакви интересни епизоди или разговори.”

Разбира се, тя е права. Много от любимите ни епизоди от “Приятели” щяха да изглеждат напълно различно, имайки предвид, че с появата на мобилните телефони, комуникацията щеше да става много по-лесно.

Но това не означава, че “различно” означава “лошо”. Със сигурност сценаристите биха могли да пригодят хумора на “Приятели” към съвремието.

“Чудя се дали лошият ми сън се дължи именно на мобилните устройства. Спомням си, че преди да се появят смартфоните, спях прекрасно, а с появяването на телефоните, сънят на всички ни се влоши.”

Дали това няма да е една от темите, която ще се разисква от Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос в “Central Perk”?