Дженифър Батън ще пристигне за шоуто си в София на 4 юни в Sofia Live Club с китара, която й е личен подарък от Майкъл Джексън. Ексцентричната китаристка споделя, че това е най-ценният музикален инструмент в голямата й колекция, тъй като не само й е дарен от Краля на попа в знак на признателност към изключителния й талант, но и преди това бил негова лична собственост.

“Баща ми ми купи първата китара. Беше електрическа и я получих, когато бях на 8 години, но тази от Майкъл ми е най-скъпа и не се отделям никога от нея”, споделя Дженифър, която обещава възпламеняващо шоу в памет на най-продавания изпълнител в историята на музиката за българските му фенове.

Батън ще пристигне у нас за първи път на 4 юни с шоуто “In Memory Of Michael Jackson”. В него ще бъдат включени някои от най-големите хитове на Краля на попа, както и впечатляваща мултимедия от съвместните им изпълнения - от емблематичното “Dirty Diana” до “Beat It” и “Give In To Me”. Концертът ще бъде повече от специален не само за феновете на Краля на попа, но и за всички почитатели на китарния звук у нас – наскоро списание Guitar Player обяви Дженифър за една от най-великите китаристки на всички времена.

Между 1987 и 1997 г. Батън обикаля няколко пъти земното кълбо, свирейки пред препълнени стадиони и многомилионна аудитория. Всички я познават много добре с отличителната й руса грива и ексцентрични сценични костюми.

Концертът на Дженифър Батън “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club. Начало: 21:00 часа. Билетите на цена от 40 лв. могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК.