Таблоидите заявяват, че двамата са взели това трудно решение в началото на пролетта, когато слуховете за проблеми в брака им едва се появяваха онлайн.

Предстоящият развод на Дженифър Лопес и Бен Афлек се обсъжда от целия свят повече от три месеца. В интернет редовно се появяват нови доказателства, че бракът на звездите е пред крах. Двойката спряла да живее заедно, актьорът свалил брачната си халка и започнал да прекарва все повече време с децата и бившата си съпруга.

Източници уверяват, че бившата съпруга на Афлек се опитвала да възстанови баланса в отношенията между Бен и Джен, тъй като се отнасяла добре с певицата и я подкрепяла по много начини. Май обаче вече никой не вярва на това.

В крайна сметка наскоро стана известно, че Джен търси нова къща, а Афлек вече е намерил нов апартамент. Двойката също е наела агент по недвижими имоти, за да продаде мечтаното им имение, което купили за 60 милиона долара. Феновете на двойката все пак таят надежда, че това са само временни трудности, с които двамата ще се справят. В крайна сметка Лопес се опитала с всички сили да задържи съпруга си, скрила разногласията им от обществеността и дори отменила голямото си турне, за да бъде с любимия и децата си.

Преди седмица, докато Лопес била сама на почивка в Европа и се опитвала да избяга от личната си драма, Афлек взел вещите си и ги преместил в наета къща в Брентуд, където живял през последните няколко месеца.

След тази новина никой не се съмнявал - звездите били на път да обявят развода си. Това обаче вероятно няма да се случи, защото вече не са съпрузи.

Известният таблоид Page Six твърди, че двойката официално се е разделила още през март тази година. Тъй като за Бен било важно да защити Джен от лудостта, която щяла да започне след обявяването на новината, той решил да я подкрепи. В продължение на няколко месеца двойката създавала илюзията, че всичко в брака им е наред. Те се появявали заедно на публични места, от време на време носели пръстените си и дори се прегръщали при среща. Истината обаче все пак бе разкрита.

Сега бившите съпрузи продават произведения на изкуството от имението си. Миналия месец къщата им била обявена за продажба за 65 милиона долара, а преди няколко дни колекционери започнали да купуват картини от колекцията им.

Влюбените не са били виждани заедно на публично място от 2 юни, когато споделили неудобна целувка по бузата на баскетболния мач на сина на Бен Самуел в Лос Анджелис. И изглежда това няма да се повтори. Красивата им любовна история не оцеля дори три години. Звездите бяха женени година и половина.