Децата са най-голямото ни богатство и напълно преобръщат живота ни. Децата заслужават най-добрата грижа и именно поради тази причина все по-често родителите избират да замразят стволови клетки на новородените си бебчета.

Процедурата е бърза и се извършва от специалисти в областта. Ето и какво сподели с нас Емануела Толева - половинката на Андрей Арнаудов. Двамата са избрали да замразят стволови клетки на Васил. 

1. Какво представлява родителството за теб? Оказа ли се вълнуващото приключение, което очакваше?

Макар и звучащо малко клиширано, родителството... майчинството, по-скоро, е пълно себеотрицание и безпределна любов, близост, грижа и най-голяма отговорност.

2. Ти самата като каква майка се определяш?

Аз сама подобно определение не мога да дам, самокритична съм, винаги имам съмнения дали съм се справила и дали съм дала максимума, дали съм отговорила на нуждите на Васил.

Той е човекът, който може да отговори, но към момента разполага с доста ограничен речник, чиято палитра включва “мама”, “тати” и “айде де”.

Това е изпит, чиято оценка ще стане ясна едва, когато Васко стане съзнателен човек, общуващ и взимащ решения.

Разбира се, аз много се старая, давам всичко, на което съм способна, да бъда най-добрата майка за него, но дали съм успяла да бъда такава, ще стане истински ясно след време.

3. Какво дете е Васко?

Васил е доста будно дете, обича да бъде гушкан и е сравнително едър за възрастта си! А аз, аз го обожавам!

4. Защо с Андрей избрахте да замразите стволови клетки на Васил? Какво знаехте предварително за процедурата и наложи ли се да се лутате дълго, докато откриете подходящата тъканна банка?

Бях неориентирана, но с Андрей заедно се поинтересувахме, посъветвахме се с наши семейни приятели и на база на проучването ни решихме да замразим стволови клетки и избрахме на да се доверим на Биорегенерация.

5. Кога беше извършена процедурата по извличане и замразяване на стволови клетки на Васил?

Процедурата беше извършена непосредствено, след като Васил се появи на бял свят. Прегърнах го, най-хубавото чувство на света и малко след това, буквално няколко минути, беше извършена процедурата по извличането на стволови клетки.

6. Страхуваше ли се как ще протече процедурата?

 

Честно казано, когато съм избрала да се доверя, го правя и това е. Безпредметно е да се страхуваш, след като си решил да го направиш и сам си избрал на кого да повериш тази отговорност.

Моментът е толкова специален, че нямаш и много “свободни” емоции да се притесняваш!

7. Какво би посъветвала всички настоящи и бъдещи родители?
Ние жените усещаме когато сме готови и когато е дошъл моментът в живота ни да родим първото си дете, но колкото и готова да се чувствах, не бях подготвена да бъда майка на Васил. Той обаче бързо ме научи, подреди графика и приоритетите ми, намествайки се на титулярната позиция! Васил сам ми показа как да се грижа за него.
 

Ако чакаме “подходящия” момент, той може никога да не дойде.

Биорегенерация е най-голямата тъканна банка в България и се намира в МБАЛ Надежда, град София. Можем да се доверим на специалистите в тъканната банка, които ще ни разкажат подробно и на достъпен език всичко за процедурата. Тъканна банка Биорегенерация предлага различни схеми за разсрочено плащане, както и отстъпки, от които може да се възползвате. А най-хубавото е, че те са тук, в България и имаме достъп до всички специалисти директно, а не чрез посредници.

Биорегенерация се грижи за настоящето ни щастие, осигурявайки ни спокойно бъдеще.