Ако имате нужда от презареждане на силите и спешно се нуждаете от почивка, ето как да се възползвате пълноценно от почивните дни през месец май.

 

Наближават майските празници и много от нас поглеждат с надежда ежедневно календара, планирайки как ще се поглезят с мързелуване, шопинг, а защо не и с почивки в Банско, Гърция, Сърбия, Кушадъсъ. Няма нищо по-вдъхновяващо от почивка в Халкидики. Може да прекарате Великден на брега на морето по гръцка традиция. Не е ли романтично? Кога, ако не през месец май, ще си позволите такова разточителство? Майските празници ви предоставят достатъчно неработни дни, които може да оползотворите с грижа за здравето, семейството и за вас самите.

 

От 1 до 6 май са почивни дни. На 1 май отбелязваме Деня на труда. На 5 май приключват Великденските пости и празнуваме Великден. Тези дни са идеални за почивки, екскурзии, семейни събирания. Тъй като 27 и 28 април се падат събота и неделя, може да си поискате отпуск за 29 и 30 април и така ще си осигурите общо 10 почивни дни. С това възможностите ви не свършват. Ако се разберете с някой колега да ви замести от 20 до 23 май, то може спокойно да се поглезите с почивки и мързелуване от 19 до 26 май. Страхотно, нали? С този кратък и дълъг пролетен отпуск ще се заредите с много настроение, желание за работа и изява. А и точно сега предложенията за почивки през майските празници са толкова изгодни.

Подарете си екскурзия до Венеция, Ница, Кан, Монако и Монте Карло. А какво ще кажете за Великден в Истанбул - нетрадиционно, нали?