Тази седмица Меркурий отново е ретрограден и това неминуемо ще се отрази на всички зодии. Какво ти е подготвил Меркурий през следващите дни? Разбери сега:

Овен

Периодът продължава да е бляскав за теб, рожденичке. Възможностите се леят като шампанско, но зависи от теб дали ще ти донесат някакъв успех. Тъй като Меркурий е ретрограден, е най-добре да премисляш решенията си през седмицата. Отдели повече време, за да вземеш решение – няма да съжаляваш. Пълнолунието тази седмица ще те настрои на романтична вълна и всички обвързани Овни ще почувстват нужда да задълбочат отношенията с партньора си. А необвързаните Овни какво да правят? Да внимават! Не се впускай в прибързани авантюри само защото Луната ти нашепва за любов, а той има толкова очарователна усмивка. Наслади се на флирта, но не бързай да се обвързваш тази седмица. Освен това на работа мислите ти постоянно ще витаят в облаците, което може да ти създаде проблеми.

Телец

Тази седмица в теб ще бушуват емоции, които ще ти е трудно да контролираш. Затова си позволи малко повече почивка, не бързай сутрин, а намери време да се насладиш на кафето и вкусната закуска. Венера, твоята управляваща планета, доскоро беше ретроградна, но тази седмица вече не е, което означава, че в живота ти също ще настъпи промяна. Ако наскоро си обмисляла нова прическа – направи си я, сега е моментът да бъдеш смела. Пълнолунието ще ти донесе успех в професионален план, но и още повече работа. Ще ти е трудно да намериш баланса между семейството и работата. Ще ти трябва повече лично време, за да презаредиш батериите си. Явно седмицата ти ще бъде тежка и напрегната, но не се плаши! Достатъчно силна си, за да издържиш.

Близнаци

Тъй като Меркурий е твоята управляваща планета, нейният ретрограден ход ще ти се отрази по-силно, отколкото на други зодиакални знаци, за щастие, ти знаеш как да се справиш с промените, по-добре от повечето. Тази седмица трябва много да внимаваш в детайлите, за да си сигурна, че няма да допуснеш някаква грешка на работа. Ако смяташ да пътуваш, също е добре да прегледаш отново плана си, за да не се получат неприятни изненади. Все пак, ако това стане, твоята гъвкава природа ще ти помогне да отреагираш бързо. Пълнолунието ще засили желанието ти да си сред хора. Ще искаш да си постоянно навън сред тълпата, на хоризонта се откриват и нови романтични възможности. Все пак не прибързвай в това отношение, защото Венера доскоро също беше ретроградна и периодът не е добър за започването на връзка. Очакват те изненади през цялата седмица (и приятни, и не чак толкова), но твоята енергичност и остроумност ще те измъкнат от всяка заплетена ситуация.

Рак

Меркурий ще те подтикне да потърсиш компанията на стари приятели или да възобновиш приятелство, което отдавна ти липсва. Може би не всичко ще се случи така, както очакваш, но ако се отпуснеш и се оставиш на течението, тези стари приятели ще ти донесат много радост. По средата на седмицата ще почувстваш трепетите на любовта и ще станеш особено романтична. След пълнолунието ще ти е трудно да намериш баланса между работата и личния ти живот. А това е голям проблем, защото Раците обичат домашния уют и времето прекарано с любимите хора в непретенциозна обстановка. Внимавай да не си излееш гнева, предизвикан от работата ти, върху семейството ти. Не се отчайвай от нови и тежки проекти, които ти предстоят. Мисли си за приятното място, което те чака след всеки работен ден, и ще намериш сили да се справиш с всички задължения.

Лъв

Проява ли си доста търпение през последните седмици и това ще ти се отплати. Вече усещаш изтощението, но спокойно – вече си на финалната права. През седмицата може да те очакват някои важни разговори в професионален план. Ако наскоро си искала повишение или си отишла на интервю за работа, много е вероятно да получиш точно това, което искаш. Но ретроградният Меркурий може да се намеси в плановете ти. Важно е добре да обмисляш направените ти предложения и внимателно да четеш договорите. През цялата седмица ще усещаш известно напрежение, докато не дойде уикендът. Това ще е времето за романтичните приключения и заслужената почивка. Отдели време за разходка сред природата и си отдъхни – очаква те един добър период.

Дева

Тази седмица твоята управляваща планета Меркурий ще бъде ретроградна, което означава, че ще си имаш проблеми – очакват те недоразумения и закъснения. Но не притеснявай, твоето внимание към детайла, интуитивната ти природа и гъвкавостта ти ще ти помогнат да се справиш с този труден период. Не те очакват големи промени, ще се чувстват така, сякаш животът ти е забавил своя ход, което всъщност е хубаво, защото ще имаш време да преосмислиш някои решения или да намериш време да си починеш. Сега е времето за пътувания и нови приключения. Във финансов план ще се появят възможности за допълнителни приходи, от които е добре да се възползваш.

Везни

Очаква те забързана седмици, защото пълнолунието се намира в твоя знак. Не е задължително това да е нещо лошо, много е вероятно проект, с който отдавна се занимаваш, да даде плодове точно тази седмица. Това ще те нагърби с нови отговорности, но накрая ще почувстваш истинско удовлетворение. Заради ретроградността на Меркурий и Венера ще се чувстваш по-емоционална от обикновено, добре е да не взимаш никакви прибързани решения и да не си вадиш големи изводи за околните. Опитай се да бъдеш търпелива с всички, включително и със самата себе си, докато настъпи по-спокоен период. В любовен план те очакват приятни изненади след тази седмица. Дръж се здраво и не се страхувай – след ретроградния Меркурий ще настъпи по-хармоничен и спокоен период.

Скорпион

Тази седмица ще си затрупана от работа на няколко фронта, за щастие, този период няма да трае вечно. Знаем, че предпочиташ ти да си шефът, но заради пълнолунието ще ти се наложи да работиш в екип, иначе нищо няма да постигнеш. Лошото е, че ретроградният Меркурий ще затрудни комуникацията ти с околните, така че ще трябва да положиш доста усилия, за да останеш спокойна. Важно е да запомниш, че трябва да се държиш като лидер, чиято цел е да вдъхновява околните, а не като главнокомандващ, който крещи заповеди. Доскоро Венера също беше ретроградна, така че може да усетиш напрежение в любовен план. За щастие, след тази седмица проблемите ще се разсеят. Все пак не взимай прибързани решения – всички въпроси скоро ще получат своя отговор, ако бъдеш търпелива.

Стрелец

Очаква те един непостоянен и критичен период, но не бързай да изпадаш в паника. Прибери стрелите и остави лъка настрана, не е време за действия, а за внимателно планиране. Трябва да преосмислиш някои от решенията си, особено във финансово отношение, където могат да те очакват трудности. Пълнолунието ще те сближи с приятелите ти или ще те сблъска с хора, които отдавна не си виждала. Ако се чувстваш потисната на работното място или нещо ти тежи в любовен план, приятелите ще те разведрят, затова не се колебай да потърсиш тяхната компания. Цялата седмица може да ти се стори шеметна, но с внимателно премисляне, ще се окаже, че проблемите са много по-лесни за решаване.

Козирог

Нещата изглеждат обещаващи за теб в кариерен план. Пълнолунието ще ти предложи нова възможност, която трябва добре да премислиш. Периодът на ретрограден Меркурий не е много добър за подписването на договори, затова изчакай малко и не се впускай мигновено в нови начинания. Пълнолунието ще повлияе и на социалния ти живот. Изведнъж всички околни ще имат нужда от теб, а ти няма как да обърнеш внимание на всички. Не се ядосвай и запази спокойствие – само така ще преодолееш предизвикателствата на ретроградния Меркурий.

Водолей

Обикновено успяваш да останеш спокойна, но тази седмица ще ти е наистина трудно. Заради ретроградния Меркурий и пълнолунието ще се чувстваш несигурна и раздвоена. Различните ти планове и интереси ще те дърпат в различни посоки. Може да ти се наложи да предприемеш неочаквано пътуване по работа или заради личен проблем. Ако това се случи, не забравяй добре да планираш пътуването, защото Меркурий обича да се намесва в плановете ни. Внимавай с покупките и договорите. Ще ти бъдат предоставени няколко възможности, но не бързай да се впускаш във всяка една, избери тази, която е най-близка до сърцето ти. Каквото и да се случи през този период, увери се, че отделяш достатъчно време за себе си, иначе батериите ти бързо ще се изтощят.

Риби

Тази седмица ще трябва да се оставиш на течението, защото е много вероятно всичките ти планове да се провалят или да не се осъществяват по начина, по който си си представяла. За всичко това е виновен ретроградният Меркурий и пълнолунието. Подготви се за най-добрия изход, но очаквай и най-лошия. В професионален план те очакват промени, които ще са предимно положителни, но не е изключено да се появят и някои дребни проблеми. Стига да не изневеряваш на природата си и да се оставиш на течението като една истинска Риба, всичко ще завърши благополучно и успешно. Стреми се да бъдеш мила с останалите и да проявиш разбиране към техните проблеми, те ще ти се отплатят за добрината. След този период те очаква повече спокойствие и заслужена почивка.