5.30 сутринта е и алармата се включва. Отваряте очите си, а умът ви вече препуска във всички посоки. Срещи, крайни срокове, задачи в работата.
Защо винаги има толкова много неща за правене и толкова недостатъчно време за изпълнението им? 

Взимате телефона си и преглеждате известията в социалната мрежа, докато вървите към банята. Почти сте будни.

Знаете, че тя все още не е будна, но и изпращате съобщение: „Добро утро, мила. Надявам се да имаш невероятен ден!“

Това съобщение ви напомня за две неща: Искате тя да знае, че мислите за нея веднага, след като се събудите. На второ място, но първо по важност – искате тя да осъзнае, че независимо колко стресиращ или натоварващ е денят ви, тя е приоритет в него.

Звучи съвършено, но всъщност не е.

Вместо това, разглеждате Фейбсук или Инстаграм, като си навирате носа в работата на всички останали и може би ще изпратите това съобщение на приятелката ви, когато сте на път за работа.

В днешно време на връзките им липсва посока. Хората излизат на срещи, но какво, по дяволите, означава това?  Да излезете два пъти в месеца? Да си пишете по цял ден? Да се целувате тук и там?

Нещо липсва. Какво кара връзките да се разпадат на едно определено ниво?

Връзките се градят чрез комуникация. Нашите най-интимни емоции са запазени за този, когото обичаме, така че как се счита за приемливо никога да не ги показваме?

Ние сме приели толкова много неприемливи неща: да вечеряме с телефони на масата, да спорим за някакво съобщение, да споделяме всеки един момент от живота ни в социалните мрежи.

Знаете ли защо се случва всичко това? Обществото е възприело за нормално да имаме връзки, в които ни изневеряват всеки ден.

Когато си мислим за изневяра, обикновено първото нещо, което изкача в ума ни е да правим секс с друг човек.

Това е прекалено интимна ситуация, в която човекът, когато обичате, допуска прекалено близо до себе си някой друг, докато вие си живеете живота, мислите и обичате него.

След като разберете за случилото се, цялото доверие е загубено. Но се замислете за концепцията за малко.

Разбира се, сексът е изневяра и то вероятно най-болезнената, но замисляли ли сте се, че може би ви изневеряват всеки ден?

Ние преживяваме дни, в които ни липсва достатъчно комуникация, внимание, страст, интимност и даже любов. Защо приемаме това за нормално?

Този тип изневяра причинява много повече вреда отколкото която и да е била сексуална афера.

Дали сте сърцето си на даден човек и го обичате с всяка част от тялото си, но ви се налага да се молите за вниманието му.

Гледате как този човек поства статуси за неща, които нямат значение или споделя снимки, които другите да коментират.

Трябва да отделите една минутка и да ѝ кажете, че е красива. Обадете ѝ се след работа, за да ѝ кажете: „Прибери се вкъщи и си облечи нещо официално. След 30 минути съм пред вас, подготвил съм нещо специално.“

Постарайте се! „Старомодната“ любов трябва да бъде съживена.

Дните, в които хората се държаха за ръце, отваряха врата на колата за момичето, извеждаха я „просто защото искат“, изпращаха ѝ цветя, за да я накарат да се усмихне и лепяха бележки по колата ѝ, никога не бива да си отиват.

Трябва да бъдем деца, когато става дума за любов.

Трябва да бъдем искрени и свободни. Това няма как да се случи, когато сме вглъбени във всевъзможни детайли от живота на другите.

Фокусирайте се един върху друг. След като всичко е изговорено и направено, просто останете фокусирани.

Оценявайте я, показвайте ѝ колко много я обичате. Но най-важното е – оставете телефона си настрана и се отдайте на момента, който преживявате с нея сега.