Обикновено казваме, че всяка връзка ни учи на нещо - нещо за другите и нещо за самите нас. Но истината е, че най-много научаваме от времето, когато сме сами. Ето какво научих аз...

1. Научих се да оценявам времето, което прекарвам със самата себе си. Научих, че не ми е нужда компанията на някой мъж, за да се чувствам добре. Научих, че съм си достатъчна.

2. Научих, че за да изпитваш любов, не е нужно да си във връзка с някой. Научих, че можеш да изпитваш любов към птиците, към небето и вятъра, към мириса на палачинки рано сутрин, към хубавата книга, към ароматното червено вино с парченца ябълки... Научих, че можеш да изпитваш любов към себе си.

3. Научих, че да си сама не е страшно. Научих, че най-големият дар е да опознаеш себе си и силата си. Научих, че мога да се справям. 

4. Научих, че не всеки ден ще ми е лесно. Научих, че ще има моменти, в които няма да ми се иска да стана от леглото. Научих, че въпреки тези моменти, животът си струва да се живее - всеки миг от него.

5. Научих, че, ако искам другите да е държат добре с мен, трябва да се държа добре със себе си. Научих, че, ако искам да ме чуват, трябва да се науча да чувам себе си. Научих, че ако искам да зачитат желанията ми, трябва първо аз да зачитам желанията си.

6. Научих, че няма нищо лошо в това да си останеш вкъщи и да гледаш телевизия. Научих, че няма нищо лошо в това да си останеш вкъщи и да четеш книга. Научих, че няма нищо просто да си останеш вкъщи...

7. Научих, че вътрешният ми глас никога не лъже. Научих, че знае посоката дори когато ми се струва, че съм се изгубила. Научих, че трябва да му се доверявам.

8. Научих, че за човек трябва да съдиш по делата му, а не по думите му. Научих, че вече съм способна да погледна спокойно към миналото си и да призная грешките си. Научих, че повече няма да позволявам да ме лъжат и манипулират.

9. Научих, че играта на котка и мишка не е за мен. Научих, че ми е омръзнало да тичам след някой мъж. Научих, че вече нямам сили да се боря за обречени каузи, защото искам да се боря за себе си.

10. Научих се да не се страхувам. Научих се да ставам и да продължавам. Научих се да живея.

 

Вдъхновено от мрежата