Женските дупета винаги са били широко обсъждана тема, особено след като множество известни дами издигнаха в култ значимостта на тази част от своето тяло. Но дали по-голямото винаги е по-добре? И какво разкрива формата на твоето дупе за здравословното ти състояние? Прочети повече в следващите редове:

Сърцевидна форма:

Подобно на формата на сърце (стеснено в долната част), притежателките на този тип дупе са предразположени да съхраняват по-голям брой мазнини в горната част на бедрата си. Тази форма на задните части говори за дефицит на хормона естроген и за възможни здравословни проблеми в по-зряла възраст. 

Съвет: Храни се балансирано и спортувай активно, за да избегнеш по-сериозни проблеми с напредването на годините.

V-образна или триъгълна форма:

Тази форма на дупето е по-често срещана при по-възрастните дами, които имат дефицит на женския хормон естроген. Точно както и при сърцевидната форма, тук съхранението на мазнини от областта на дупето, се е разпределило на друго място, в случая по корема и талията. Възможни са проблеми със съня, липса на енергия, нередовна менструация и дори загуба на либидото.

Съвет: Без усилени тренировки и много кардио, има огромен шанс дупето ти да увисне по-бързо отколкото трябва. Храни се с повече плодове и зеленчуци, като се опиташ да избягваш тлъстите и мазни меса. И не забравяй водата!

Кръгла форма:

Кръглото или т. нар. О-образно дупе, се характеризира с добър баланс на хормоните в твоето тяло. Освен това, според едно скорошно проучване дамите, които имат по-голямо дупе, са по-интелигентни и неподатливи на хронични болести. 

Съвет: За твое огромно щастие, с правилен хранителен режим и разнообразна програма от упражнения за стягане и оформяне, би могла да се сдобиеш с така желаното от всички дами бразилко изпъкнало дупе. 

Квадратна форма:

Притежателките на този тип дупе имат малко количество мазнина, която обаче се складира в областта на талията. За щастие, цялостното им здравословно състояние е добро, но за сметка на това дупето им изглежда по-скоро плоско, отколкото привлекателно за мъжкото око. Притежателките на задни части с акава форма, са предразположени към сърдечни заболявания, инфаркти, високо кръвно и диабет.

Съвет: Опитай нашето 30-дневно предизвикателство за секси и стегнато дупе, за да оформиш глутеуса или предизвикателството ни с клекове, с чиято помощ да преобразиш и стегнеш дупето, изваеш бедрата си и придобиеш необходимото самочувствие.