Григор Димитров, Мария Силвестър, Алисия, Валерия Велева и Велизар Соколов-Заки са най-елегантните българи за 2014 година в конкурса „БГ модна икона”.

Новите носители на приза “БГ модна икона” за 2014 г. бяха избрани след онлайн гласуване и от експертна комисия на Академията за мода, съставена от 40 водещи модни и лайфстайл журналисти. Основните критерии за избор на най-елегантните българи са: изискан вкус, модерен стил, безупречна култура и професионален успех.

По повод класацията на най-елегантните българи проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „Най-новите победители в класацията „БГ модна икона” са от шоубизнеса, спорта и журналистиката. Това е несъмнен знак, че представителите на тези сфери трябва да си дават сметка за голямото влияние – в т.ч. и естетическо, което оказват върху обществото и оттук – да бъдат още по-взискателни към своето публично поведение и външността си.”

Церемонията по връчването на шестото издание на наградите ще се състои на 10 декември.

Сред досегашните носители на това отличие са били Юлияна Дончева, Димитър Бербатов, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански, Деница Атанасова-Гергова, Мария Илиева, Лили Иванова.