Обичате ли сирене? А какви са правилните хранителни комбинации, които могат да превърнат хапването на сирене в изискано преживяване? Всички знаем, че бялото вино е идеалната комбинация за доста сирена, но как да бъде сигурни в избора си?

Представяме ви 3-те основни правила при комбинацията на сирене и бяло вино, които ви гарантират, че ще изпитате истинско гурме удоволствие.

Първо опитайте виното

Задължително е първо да опитате бялото вино. Вкусът на виното може да се усети най-добре, когато небцето ви е чисто. Не правете грешката първо да хапнете парче сирене и след това да отпиете от чашата. Това правило важи с пълна сила за сирената с силен вкус, като например синьо сирене.

Когато се съмнявате кое е подходящото бяло вино, изберете шампанско

Шампанското е универсално и е идеалната комбинация за всички видове сирена. Със сигурност няма да сбъркате, ако изберете шампанско.
Шампанското е вашият спасителен пояс в случаите, когато искате да си доставите гурме удоволствие, но не знаете към коя бутилка да посегнете.

Не пренебрегвайте обелката на сиренето

Много хора изхвърлят естествената обелка на сиренето, тъй като вкусът ѝ е прекалено силен. Но има бели вина, които са подходящи за допълване на вкуса именно на тези обелки. Най-добре е да изберете вино с висока киселинност, която ще омекоти вкуса на обелката.