Мобилното приложение Google Maps вече дава информация в реално време за разписанието на градския транспорт в София, съобщи в свой пост депутатът от "Демократична България - Продължаваме промяната" Владислав Панев, цитиран от Дневник. От дискусия под поста става ясно, че функционалността работи от доста време, но не е била съобщена.

Данни за разписанието има както за наземния транспорт - автобуси, тролеи и трамваи, така и за метрото. Информацията може да се види, като на картата в Google maps се избере иконката на интересуващата потребителя спирка.

От данните може да се разбере дали превозното средство се грижи по график, закъснява или подранява. Информацията се взима от Центъра за градска мобилност в София, като функционалността все още е в тестов период и са възможни разминавания.

Това е поредната новост в популярната навигация с данни за трафика в реално време. През септември миналата година Google maps започна да предлага най-екологичния маршрут до дадена точка наред с най-бързия и най-краткия.