Едно от най-красивите места на света, една изумителна гледка, спираща дъха, едно чудо, което можеш да гледаш с часове... на вашето внимание представяме „Градините до залива” в Сингапур. Паркът е нов, намира се на Марина Бей и е дело на редица креативни и талантливи хора. Разделен е на три части – централна, източна и южна, като територията му възлиза на 101 хектара.



В южната част се разполагат растения от различните климатични области. Интересното е, че те обединяват всички етнически групи в Сингапур – китайска, малайска, индийска, както и гигантските дървета.



На изток се намират атракции, които се грижат за отличното настроение на посетителите – Градина на храната, Арена за водни спортове и Водна градина.  Централната част свързва другите две.



Стигнахме и до най-възхитителната гледка – тази на гигантските дървета, известни като Градините на Супердърветата. Те представляват 18 растения, високи 25-50 метра. Те са част от проект за създаване на изкуствена гора, която ще пречиства въздуха, ще събира дъждовна вода и ще генерира слънчевата енергия. Всяко дърво се състои от стоманено стъбло, ядро от бетон, покривна част и озеленителни панели, в които са засадени 163 000 растения от 200 вида. Може да видите Супердърветата в най-различни цветове. Две от тези, с височина 42 метра, са свързани със 128-метрова алея, която се извисява на 22 метра, точно на върха на най-високото им заведение. Представете си каква гледка се открива пред вас, докато вечеряте...



В момента, в Суперхората има 12 екодървета гиганти, другите 6 са пръснати из парка. Черешката на тортата може да изядете, когато се стъмни... заедно с уникално светлинно шоу и дива музика.