За да постигнете гладка кожа, която сякаш свети отвътре, изобщо не е необходимо да си записвате час при козметик. Има по-евтин и лесен начин да преобразите лицето си у дома. Ще ви кажем как да си направите холивудски пилинг, като използвате съставки, които можете да намерите във всеки магазин или аптека.

Пилингът на лицето е ефективна разкрасителна процедура, която козметиците препоръчват да се извършва веднъж на 1-2 месеца, когато става въпрос за ръчно или машинно почистване. Това е отличен метод за грижа, но е доста болезнен за портфейла. За щастие, има домашни средства, които могат да заменят професионалното почистване.

Един от тях е холивудският пилинг, за който се носят много легенди в социалните мрежи. С него ще спестите значително от услугите на козметик и освен това ще решите много кожни проблеми, ще постигнете здрав тен и сияен вид.

Какво е необходимо за извършване на такъв домашен пилинг? Само памучни тампони, ампули с калциев хлорид, които ще намерите във всяка аптека, и бебешки сапун от най-близкия супермаркет. А сега споделяме инструкции стъпка по стъпка за почистване на лицето у дома:

• отворете ампулата с калциев хлорид и нанесете разтвора върху памучен тампон;
• избършете кожата с навлажнен диск;
• хлоридът трябва да се нанесе върху кожата на 3-4 слоя, всеки от които трябва да се изсуши;
• след това разпенете бебешки сапун в ръцете си и нанесете тази пяна върху лицето си с масажиращи движения.
• Накрая измийте с топла вода.

Това е цялата процедура, чийто блестящ ефект радва много потребители на социалните мрежи. Калциевият хлорид в комбинация с бебешки сапун стеснява порите, кожата се обновява, а старческите петна и следите от акне стават по-малко забележими. Опитайте и спестете от козметични услуги!