1. Не са лоялни към теб

Истинските приятели, тези, които си струва да имаш до себе си, са хора, които ще се отзоват, когато имаш нужда от тях. Те са готови да ти помогнат винаги и във всичко. Подкрепят те и можеш да се облегнеш на тях. Не си намират извинения, не се оправдават, че са заети. На всички останали е време просто да кажеш: Довиждане!

2. Не са същите, каквито са били преди 

Вярно е, някога сте били добър екип. Но времето е минало и те са се променили. Вече имат други приоритети и вашите взаимоотношения не са сред тях. Обаждат се все по-рядко, а когато те питат как си е по-скоро от куртоазия и любопитство, отколкото от искрена загриженост. Време е да им кажеш просто: Довиждане!

3. Не ти носят позитивни емоции

Ако времето, прекарано с тях, не те изпълва с позитивни емоции, ако не те кара да се чувстваш щастлив, нямаш нужда от тях. И помни: не си им длъжен. Длъжен си само на себе си. Време е просто да им кажеш: Довиждане!

4. Не се грижат за взаимоотношенията ви 

Ако все ти трябва да инициираш срещите ви, ако ти си този, който се грижи за приятелството ви, замисли се – взаимоотношенията ви всъщност могат ли да се нарекат приятелство? Приятелството е двупосочно. Точно както любовта. Не е ли споделено, значи не е реално. Значи е време просто да кажеш: Довиждане!

5. Не вярват в теб

Не дръж в обкръжението си хора, които не подкрепят идеите ти. Хора, които те критикуват заради самата критика. Хора, които искат да се откажеш от мечтите си, защото те са се отказали от своите. В противен случай ще позволиш на негативизма им да те зарази. Да те обезвери. Да те провали. Време е да им кажеш: Довиждане!

Автор: Неизвестен