За Близнаци ситуацията с ретрограден Меркурий ще бъде ключова, защото той е управител на вашия знак и в края на ноември премина през онези градуси, към които ще се върне и ще завърши нещо в началото на януари 2024 г. Тоест от 1 декември до 24 декември ще сте съсредоточени върху някои въпроси, свързани със семейните финанси, може би ще сте заети с ремонти и събиране на документи за обща собственост с партньора.

А от 24 декември до 2 януари ще трябва да се занимавате с връзката си и това, до което сте стигнали в края на ноември, вероятно ще трябва да преразгледате малко отношенията си. Например, ако сключите правен договор с вашия бизнес партньор или съпруг, той може да бъде предоговорен до началото на 2024 г. Ако сключвате сделка за ипотека или кредит, изчакайте Меркурий да напусне ретро фазата – до Новолунието в Козирог на 11 януари ще бъдете одобрени точно за сумата, която сте очаквали.

При Новолунието в Стрелец на 12 декември ще имате ново партньорство, може би ще имате нов мъж, но тази връзка ще се развива или в интернет, или старателно ще я криете. Този човек може да е от миналото, тъй като в същия ден Меркурий преминава в ретро фаза, което може да доведе до анализ и преразглеждане на отношенията. Ще се чувствате сякаш сте готови дори да работите за изглаждане на тази ситуация с психолог.

Важно е да разберете, че тъй като управителят на вашия знак и знакът на вашите партньорства са ретроградни през декември, всякакви взаимоотношения, решения и действия като цяло се случват на забавен каданс. Това е като две крачки напред, една назад. Но датата на приятен пробив за вашия романс ще бъде 7-8 декември - Меркурий и Юпитер ще формират тригон в този ден, което може да ви донесе среща.

Освен това през декември диспозиторът на възела на бъдещето - Марс - ще се движи през сектора на вашето партньорство, а на 24-25 декември ще влезе в тригон - вашият любим е този, който може да ви подкрепи в осъществяването на някоя мечта или вашите приятели ще ви помогнат да развиете връзката си. Също така в тези дни може да се осъществи важно работно партньорство, което буквално ще ви хвърли в екип от съмишленици, които ще ви помогнат да реализирате амбициите си през пролетта.

Пълнолунието в Рак на 27 декември се случва във вашия финансов сектор - може да получите одобрение за увеличение на заплатата в този ден или някакъв финансов поток може да приключи. Например, в този ден можете да започнете да спестявате пари за жилище или да получите първите си финанси, свързани с отдаване под наем на жилище. На този ден във всеки случай ще получите голяма сума пари.