За Козирозите декември ще бъде един от най-важните периоди в годината, тъй като Меркурий ще премине ретрограден във вашия знак. Управителят ви Сатурн ще бъде в пряко движение в сектора на документите, което показва лесното получаване на всякаква информация, документи или контакти. Вероятно ще общувате по-често с приятели и дори е възможно да флиртувате в кореспонденция с някой от тях: Венера от сектора на съмишлениците ще бъде в тригон към Сатурн, което дори може да даде внезапна декларация на чувства от ваш дългогодишен приятел. Кой би си помислил!

Новолунието в Стрелец на 12 декември ще се проведе в сектора на пътуванията на дълги разстояния - можете да отидете на море, в санаториум или спа - във всеки случай пътуването ще ви зареди максимално с радост и оптимизъм. Диспозиторът на Новолунието Юпитер ще бъде във вашия сектор на щастието и любовта, което означава, че от 12 декември буквално ще се „къпете” във флиртове, внимание и комплименти. На същия ден, 12 декември, Меркурий преминава в ретро фаза. За вас той е мениджър на работния сектор, така че може да имате промени в екипа, връщане на стар служител или ще трябва да се справите с проект, който преди сте ръководили. Освен това същият този сектор е отговорен за вашето здраве - ще искате да приведете състоянието си в ред, да се подложите на прегледи и да се върнете към стария си здравословен начин на хранене.

Но най-важният период за вас ще бъде краят на годината: на 24-25 декември Марс във вашия сектор на миналото и пътуването на дълги разстояния ще постави в тригон Възела на бъдещето в жилищния сектор. Можете да се преместите, да наемете апартамент в друга държава, да започнете бизнес в чужбина или ще притежавате част от жилищата на ваш роднина.
Но Пълнолунието в сектора на отношенията ще образува Голям кръст във вашата карта – най-съдбовният аспект, който ще свърже вашите сектори на семейство, кариера, брак и вашата личност. Още на 27 януари ще усетите полъха на съдбата – вашият партньор може да ви предложи брак или да решите да се разведете, да продадете общо имущество или да отидете да живеете в друга държава.

Също така, емоционално събитие може да бъде свързано конкретно с вашия партньор - може да се случи ключово събитие в живота му. Например назначаване на длъжност, получаване на титла или може би той купува къща или решава да напусне работата си. Ще влезете в Новата година, сякаш сте максимално обновени - старият ви живот ще бъде изоставен.